tuinstoelen kopen
Living

Hulp bij het kiezen van nieuwe tuinstoelen

Waar je vroeger slechts een behoorlijk beperkte keuze had bij de keuze in nieuwe tuinstoelen, is die keuze tegenwoordig veel uitgebreider. Mede door de komst van een groot aantal online tuinwinkels, waar je uit diverse soorten tuinstoelen kunt kiezen. Hierdoor kan het kiezen van de juiste tuinstoelen voor jou, vaak moeilijker dan je in eerste instantie denkt. 

Aansluiten qua stijl

De tuinstoelen moeten qua stijl aansluiten bij het overige meubilair in je tuin en de stijl die je hebt doorgevoerd, denk daarbij aan de loungebank, het terras of de veranda. Een te groot verschil kan de tuin een behoorlijk chaotische look geven. Vooral wanneer je bijvoorbeeld een houten tuinstoel combineert met een zeer moderne loungebank van plastic. Ook de combinatie van een hele moderne, kleurrijke tuinstoel bij een landelijke houten veranda werkt niet goed. 

Zorg voor comfortabele stoelen

Bij de aankoop van nieuwe tuinmeubelen heb je verschillende zaken waar je aan moet denken, naast de stijl. Een van de belangrijkste is dat de stoelen natuurlijk lekker moeten zitten. Zo heeft een landelijke, moderne tuinstoel, houten poten en een rieten zitting. Het is een comfortabele tuinstoel, doordat het riet van de zitting mee zal veren met de vorm van je lichaam. Dit is prettiger dan een volledig houten tuinstoel, waarbij gekozen is voor een zitting van houten latjes. Ben je dus op zoek naar een houten stoel, dan is dit het overwegen waard.

Stoelen in elke gewenste kleur

Kleurrijke tuinstoelen winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. Deze modellen worden doorgaans niet van hout gemaakt, maar bijvoorbeeld van staal of, vooral van, kunststof. Bij stalen meubelen kun je de tuinstoelen in een meubelspuiterij in de gewenste kleur laten spuiten. Ook handig, wanneer je na een aantal jaren uitgekeken bent op de oorspronkelijke kleur van deze tuinstoelen. Kleurrijke tuinstoelen passen goed bij tuinen met relatief veel stenen. In een dergelijke tuin zullen planten en struiken immers niet meer voor voldoende kleur zorgen. 

Verlengde van je woonkamer

Er moeten overeenkomsten zijn in de stijl van de bestaande tuinmeubelen en de nieuwe tuinstoelen die je gaat aanschaffen. Ook wil je er natuurlijk voor zorgen dat je nieuwe tuinstoelen passen bij de stijl van het interieur in huis. Het terras, het balkon of de veranda moeten immers het verlengde worden van je woonkamer. In de praktijk zal dit vaak automatisch gebeuren omdat je zowel je meubilair als je tuinstoelen op smaak kiest.

Reacties uitgeschakeld voor Hulp bij het kiezen van nieuwe tuinstoelen