koude handen
Health

Hulpmiddelen bij het syndroom van Raynaud

Het syndroom van Raynaud of de ziekte van Raynaud is een aandoening in de doorbloeding van de vingers of tenen, waardoor ze verkleuren. Dit gebeurt meestal door emoties of door de kou. Een aanval van het syndroom van Raynaud kan van enkele minuten tot een aantal uren duren. Dit gaat gepaard met enorme pijn aan de vingers en/of tenen.

De pijn en de oplossingen

Voorkomen is beter dan genezen is een oud gezegde en is bij het syndroom van Raynaud ook een rake uitspraak. Als de vingers en/of tenen eenmaal koud zijn, kan het even duren voordat de bloedvaten weer ruimer worden en er weer een betere doorbloeding ontstaat. Wat de nodige pijn oplevert. Op internet worden tal van verwarmde producten aangeboden, zoals verwarmde handschoenen, verwarmde sokken en verwarmde inlegzolen.

Verwarmde producten

De elektrische handschoenen, verwarmde zolen en elektrische sokken zorgen ervoor dat de bloedsomloop in uw vingers en tenen optimaal blijft, waardoor u de pijn niet meer hoeft te ervaren. Er zijn tal van aanbieders op het gebied van verwarming, echter speelt isolatie een grote rol bij het syndroom van Raynaud. Een product kan warm worden, maar als er geen goede isolerende laag over de verwarmde handschoenen heen zit, dan vloeit de warmte weer net zo snel weg. Hetzelfde geldt voor verwarmde zolen en verwarmde sokken, hier dien je een goed isolerende winterschoen bij te dragen.

Aanbieders

Een goede aanbieder en specialist op het gebied van het syndroom van Raynaud is Comfort-Producten, zij bieden het gehele assortiment aan: verwarmde handschoenen, verwarmde sokken, verwarmde zolen, maar bijvoorbeeld ook een verwarmde bodywarmer. Zodat je altijd gewapend bent tegen de meest extreme koude dagen. Daarnaast is in de reviews terug te lezen dat zij veel ervaring hebben met mensen met het syndroom van Raynaud en worden ze geprezen om het grote assortiment en het verwarmingsoppervlak dat de producten hebben.

Reacties uitgeschakeld voor Hulpmiddelen bij het syndroom van Raynaud