Travel

Ideeën voor citytrips tijdens de feestdagen

De feestdagen zijn voor veel mensen de mooiste dagen van het jaar. Steden zijn prachtig verlicht, overal zijn mensen en het is over gezellig. De tijd rondom de feestdagen is dan ook ideaal voor een citytrip. Maar wat is een goede bestemming voor citytrips tijdens de feestdagen?

kerstmarkt

Kerstmarkten

Een hele leuke bestemming is natuurlijk een stad die ook echt een kerstmarkt heeft. Ideaal voor citytrips met kerst. In Duitsland zijn veel kerstmarkten, wat het dus ook een goede bestemming maakt voor citytrips met kerst. Denk aan steden als Keulen, München, Essen en natuurlijk Berlijn. Het fijne aan deze steden zijn dat ze vrij dichtbij zijn.
Je kunt er bijvoorbeeld gemakkelijk heen met de auto. Let wel op dat het in Duitsland verplicht is om tijdens ijzige weersomstandigheden winterbanden op de auto te hebben. Als je dit niet hebt ben je niet verzekerd en kun je een boete krijgen. Geen probleem, want veel kerstmarkten zijn ook prima te bereiken met speciale busreizen of de trein. Geniet van een Duitse currywurst en natuurlijk glühwein!

citytrips tijdens de feestdagen

Parijs

Romantische citytrips tijdens de feestdagen zijn natuurlijk ook enorm leuk. Als je op zoek bent naar een romantische reisbestemming dan kun je natuurlijk goed naar Parijs gaan. De Champs-Elysées, de bekendste winkelstraat van Parijs, is altijd prachtig verlicht met de feestdagen. Ook andere bekende toeristische attracties als de Eiffeltoren zijn mooi verlicht. Wandel door de stad en warm jezelf tussendoor op met een goed glas wijn en een echte Franse baguette.

citytrip met kerst

Oost-Europese steden

Als je echt de winter op wil zoeken dan kun je ook kiezen voor een minder bekende bestemming in Oost-Europa. Denk aan Boedapest of Praag bijvoorbeeld. Door het landklimaat in deze landen is de kans groot dat het gezellig koud is en er vaak ook sneeuw ligt rond de feestdagen. Een citytrip naar een stad in Oost-Europa is niet alleen een enorm avontuur, het is ook een onvergetelijke ervaring. Ga eten in een restaurant dat voedsel serveert waar je nog nooit van hebt gehoord en geniet van de Oost-Europese straatmuzikanten.

Er zijn dus genoeg leuke bestemmingen voor citytrips tijdens de feestdagen. Heel veel succes met de keuze voor een goede bestemming en een hele fijne feestdagen gewenst!

Reacties uitgeschakeld voor Ideeën voor citytrips tijdens de feestdagen