Living

Iets voor jou? Stalen taatsdeur look schuifwanden.

Bij Yourinspirationblog.nl zijn we altijd op zoek naar leuke ideeen, zeker op het gebied van interieur, die met een beetje handigheid en creativiteit zelf te realiseren zijn. Dit keer hebben wij een hele leuke tip ontvangen van ALUMINIUMvakman.nl, een webshop voor aluminium profielen op maat. Deze webshop werd door een klant geconfronteerd met het eindproduct dat – mede met het aluminium U profiel van ALUMINIUMvakman.nl – gerealiseerd was en dat is toch echt even het delen waard!

Een glazen schuifpui voor een (terras)overkapping met taatsdeur look!

Eigenlijk een combinatie van 2 zaken die op dit moment heel populair zijn. Enerzijds is het aanschaffen van een terrasoverkapping – incl. glazen schuifwand – nog altijd enorm populair. Daarnaast zijn de stoere stalen deuren, ook wel taatsdeuren genoemd, erg trendy op dit moment. En nu kregen wij van een van onze klanten deze foto toegestuurd. Het is eigenlijk het beste te omschrijven als glazen schuifwanden met een ‘stalen taatsdeur look’, super trendy en echt een eyecatcher. Hoe wordt dit nou precies gemaakt?

Aluminium profielen, rubbers + een glaspaneel. 

Voor het ‘dichtmaken’ van een terrasoverkapping wordt veelal gebruikt gemaakt van glazen panelen die in een ‘schuifgeleider’ worden geplaatst, veelal voorzien van 3, 4 of 5 rijen waar de panelen flexibel in geschoven kunnen worden. Deze glazen panelen hebben veelal een standaardbreedte van 90 cm breed en zijn te koop in diverse hoogtevarianten. Deze worden vervolgens aan de lange zijden voorzien van een U profiel (zwart gecoat natuurlijk!) en over de breedte worden aluminium strips (ook zwart gecoat) aangebracht om het ‘raam idee’ te creëren. Deze U profielen worden met een rubber vastgezet en de strips worden weer vastgeklemd tussen het U profiel (en de rubbers). Fluitje van een cent dus!  
Een heel leuk idee waarmee je een prachtig en hip eindresultaat kunt realiseren voor een scherpe prijs! Wil je meer over ons – en de mogelijkheden van onze producten & diensten – weten, neem dan een kijkje op onze website. Wat jouw wensen ook zijn, altijd een aluminium profiel op maat bij ALUMINIUMvakman.nl!

Reacties uitgeschakeld voor Iets voor jou? Stalen taatsdeur look schuifwanden.