Living

Inspiratie voor Scandinavisch design in je woning

De Scandinaviërs zijn een kei in het ontwerpen van leuke interieurontwerpen. Niet voor niets doen grote Scandinavische zaken als IKEA en JYSK het enorm goed in heel Europa. Hier kun je nog designmeubels en accessoires kopen voor weinig geld. Het Scandinavisch ontwerp heeft een heel eigen design wat aan een bepaald aantal kenmerken voldoet. Het design is vaak eenvoudig en strak in opzet zonder al te veel sierlijke vormen en past in vrijwel elk interieur. Heb je een klassiek interieur dan springt een accessoire met een Scandinavisch design er goed uit, maar je kunt ook je hele interieur in Scandinavische stijl brengen. Een Scandinavisch design in je woning is niet zo heel moeilijk. Je moet je enkel aan een paar voorwaarden houden.

hay design

Scandinavische designmeubels

Scandinavische meubels kenmerken zich door het eenvoudige lijnenspel en een design dat tijdloos is. Een stoel met een dergelijk ontwerp kan in een jaren 70 interieur geplaatst worden, maar ook in een hypermodern hedendaags interieur. Ook de kleuren van Scandinavische meubels zijn meestal heel licht. Je vindt niet zo vaak hele donkere of klassiek uitziende meubels in Scandinavische interieurs. Ook het gebruik van grafische prints wordt veel toegepast in het Scandinavisch design. Enkele bekende Scandinavische designmerken zijn Hay design en Ferm Living. Hay design is nog een jonge speler op de markt maar al razend populair door het eenvoudige maar tijdloze ontwerp van kasten, stoelen en tafels. Daarnaast hebben zij ook een groot assortiment woonaccessoires. Ferm Living is vooral bekend geworden door ontwerpen met allerlei grafische prints. Ferm Living levert dan ook vooral woonaccessoires, zoals kussens, manden, en plantenbakken. Ook hebben ze een fraaie collectie behang.ferm living behang

Scandinavisch design in het interieur

Dat Scandinavisch design meer is dan enkel design bewijzen de vele producten. Naast stijlvol is vooral ook de aandacht gericht op het functioneel zijn.. Het interieur is vaak zeer minimalistisch en de meubels zijn vaak voorzien van strakke lijnen. Ook nu komt weer sterk naar voren, dat hoe minimalistisch het interieur ook is, het moet wel functioneel zijn. Design, gebruiksgemak en ingetogenheid komen hier samen. Dit betekent ook dat je niet met al te veel felle kleuren moet werken. De kleuren in een Scandinavisch design zijn veelal licht of kleuren met aardetinten. Laat wanden wit en werk voor het contrast met pastelkleuren of één enkele wand in het zwart. Op deze manier creëer je vooral rust. Gebruik ook zoveel mogelijk natuurlijke materialen, waarbij de vloer meestal van hout is.    

Reacties uitgeschakeld voor Inspiratie voor Scandinavisch design in je woning