goed boek lezen
Tips

Inspirational leesvoer: Anne – Hans & Wim Faber

Het boek Anne van Hans en Wim Faber hoort zeker thuis in de boeken top 10. Het is misschien wel het beste boek van het moment. Het is in ieder geval het meest aangrijpende boek van de top 10 boeken. Het gaat bij dit boek niet zomaar om een goed boek lezen, maar je wordt hier meegenomen in het verschrikkelijke leed wat Anne, maar zeker ook haar familie heeft en nog steeds moet doorstaan. Het gaat hier om een non-fictie verhaal, een verschrikkelijke gebeurtenis die Nederland dagen achter elkaar in de ban hield. Leeft Anne nog? Wordt ze gevonden en wie heeft dit op zijn geweten?

Wat gebeurde er die dag?

Op die bewuste vrijdag 29 september 2017 gaat Anne een stukje fietsen. Dat deed ze wel vaker, het was iets wat ze graag deed. Ze wordt overvallen door een flinke hoosbui en stuurt nog een selfie, doorweekt van de regen. Anne komt niet thuis en al snel zetten familie en vrienden een grootscheepse zoekactie in de bossen van Zeist op touw. De politie en het leger worden ingeschakeld, zonder resultaat. Anne wordt niet gevonden. Nederland is 13 dagen lang in de greep van de vermissing. Per dag wordt de hoop op een levende Anne kleiner, zeker als er ook spullen van haar gevonden worden. Op 12 oktober 2017 wordt het levenloze lichaam van Anne gevonden. Verkracht en vermoord door de 27-jarige Michael P., een voormalig zedendelinquent. In juli 2018 wordt hij door de rechtbank veroordeeld tot 28 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging.

Het beste boek van het moment over verdriet, liefde en saamhorigheid

In het boek Anne van Hans en Wim Faber wordt deze intense zoektocht en de nasleep van deze verschrikkelijke gebeurtenis beschreven, gebaseerd op getuigenissen van betrokkenen. Vanaf het moment van de eerste aangifte tot aan de rechtszaak van de dader. Het is niet alleen een gedetailleerde reconstructie van deze afschuwelijke vermissingszaak, maar ook een aangrijpend verhaal over liefde en saamhorigheid. De wisselende emoties van hoop, angst, veel woede en een intens verdriet.

Top 10 boeken met een boodschap

Het gaat hier niet om zomaar een goed boek lezen uit de boeken top 10. Deze ‘Kroniek van een zoektocht’ van de vader en de oom van Anne levert hopelijk een bijdrage om toekomstige trauma’s voor anderen te voorkomen. Voor de familie en vrienden van Anne zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn. 

Reacties uitgeschakeld voor Inspirational leesvoer: Anne – Hans & Wim Faber