goed boek lezen
Tips

Inspirational leesvoer: Grand Hotel Europa – Ilja Leonard Pfeijffer

Grand Hotel Europa

Wil je een goed boek lezen? Het beste boek van het moment is Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer. Van deze roman, die sinds 2019 in de boeken top 10 staat, zijn al meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank gegaan. De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan 10 landen, waaronder de Verenigde staten, Duitsland en Frankrijk. 

Liefdesverdriet

In deze roman uit de boeken top 10 strijkt schrijver Ilja Leonard Pfeijffer neer in het vervallen Grand Hotel Europa. Hij is hier zonder zijn geliefde, omdat zijn relatie met de Italiaanse kunsthistorica Clio is verbroken. In het hotel probeert hij te ontdekken waarom hun relatie is stukgelopen. Hij herbeleeft de tijd dat hij in Genua verliefd werd op Clio. Hoe ze samen in Venetië zijn gaan wonen en reizen maakten naar Portovenere, Malta en Cinque Terre. Met als spannend hoogtepunt de zoektocht die ze samen maakten naar het laatste schilderij van Caravaggio.

Heden en verleden

In deze periode van overdenking krijgt Leonard steeds meer oog voor de bijzonderheden van Grand Hotel Europa. Hij raakt betrokken bij de levens van de oude bewoners en hun verleden. Hierdoor wordt hij geïnspireerd om na te denken over de rol van Europa in de moderne wereld en het door hem verafschuwde massatoerisme.

In Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer spelen zowel het verleden als het heden een rol. In het verleden was er de liefde voor Clio en de rol die Europa had in de ontwikkeling van kunst. In het heden is er het verlangen om in het verleden te blijven hangen. 

Terecht in top 10 boeken

In het beste boek van het moment worden vele thema’s aangestipt. De roman vraagt wat van de lezer, maar geeft er ook veel voor terug. Wanneer je een goed boek lezen wilt van Ilja Leonard Pfeijffer, dan is Grand Hotel Europa een aanrader. Het boek staat terecht in de top 10 boeken en is de beste boek van de auteur tot nu toe.

Reacties uitgeschakeld voor Inspirational leesvoer: Grand Hotel Europa – Ilja Leonard Pfeijffer