Mijn verhaal van Michelle Obama
Tips

Inspirational leesvoer: Mijn verhaal – Michelle Obama


Een goed boek lezen

Op de bank zitten met het beste boek van het moment is fantastisch om te ontspannen. Kies je een titel uit de boeken top 10, dan mag je er vanuit gaan dat je iets goeds onder ogen krijgt. Mijn verhaal van Michelle Obama is een exemplaar dat zeker hoort bij de top 10 boeken van dit moment. Neem er lekker even de tijd voor.

Beginjaren van het huwelijk

Je leest in dit boek allereerst waar Michelle vandaan komt. Daarna zoomt ze vooral in op de beginjaren van het huwelijk. Hoe is het om getrouwd te zijn met een man die zo’n belangrijke positie inneemt? Dat is tenslotte iets wat we ons allemaal weleens afvragen, toch? Michelle geeft eerlijk aan dat het bij hen niet direct liefde op het eerste gezicht was. Toen ze elkaar later beter leerden kennen, merkte ze dat ze zeker overeenkomsten hadden, maar dat er ook heel veel verschillen waren. Barack houdt wel van zwier en van het afwijken van gebaande paden, terwijl Michelle toch het liefst orde en structuur wil in haar dagelijkse leven. Mooi is dat het echtpaar elkaar goed aanvult. 

Baanbrekende persoonlijkheid

Wil je een goed boek lezen, dan is het mooi als je er ook iets van leert. Het is geweldig om in dit boek uit de top 10 boeken te lezen hoe Michelle probeert om zichzelf te blijven. In het begin is het ploeteren om een evenwicht te vinden tussen haar werk en het gezin en aan de andere kant de carrière van haar man. Toch is het haar goed gelukt om zichzelf te blijven. In dit exemplaar van de boeken top 10 lees je hoe ze er alles voor over heeft om oprecht te blijven. Graag is ze ook bezig met hogere idealen. Hier lees je concreet over in dit boek. Omdat Michelle zo eerlijk en openhartig is, worden wij ook uitgedaagd om na te denken over onszelf. En om hierbij vooral ook heel eerlijk te zijn. Wie ben je? Wie wil je zijn? Wat heb je daar voor over? In het beste boek van het moment zie je daar een mooi voorbeeld van.

Reacties uitgeschakeld voor Inspirational leesvoer: Mijn verhaal – Michelle Obama