Storm van Lucinda Riley
Tips

Inspirational leesvoer: Storm – Lucinda Riley

De zeven zussen

‘Storm’ is het tweede deel van de succesvolle serie ‘De zeven zussen’ geschreven door Lucinda Riley. De serie omvat de levensverhalen van de zes geadopteerde dochters van Pa Salt die beginnen op het moment dat deze overlijdt wat de zussen allemaal weer naar huis brengt. Pa Salt laat aan iedere zus een brief achter die aanwijzingen bevat over haar afkomst. De zussen komen uit alle windstreken, zijn zeer verschillend van karakter en hebben allemaal hun eigen levenspad gekozen.

‘Storm’

Ally (Alcyone) D’Alplièse is de tweede geadopteerde zus en het boek gaat dan ook over haar. Ally is een zeer getalenteerde profzeilster die aan het zeilen is met haar geliefde Theo wanneer Pa Salt overlijdt. Dit voert haar terug naar huis waar voor haar een brief met aanwijzingen over haar afkomst klaarligt. Hoewel Ally in eerste instantie geen behoefte voelt om hier iets mee te doen, verandert dit wanneer een noodlottig ongeval heeft plaatsgevonden. Dan besluit ze alsnog om naar haar verleden op zoek te gaan wat haar leidt naar Noorwegen doordat Pa Salt haar de biografie heeft achtergelaten van de Noorse componist Jens Halvorson die daar leefde aan het einde van de 19e eeuw. 

Structuur van het boek

In de hele roman wordt geschakeld tussen het levensverhaal van Jens en Anne wat in de biografie beschreven staat en het verhaal van Ally die, inmiddels geboeid door de levens van deze hoofdpersonen naar Bergen in Noorwegen is afgereisd om hier meer over te weten te komen en tevens de zoektocht naar haar eigen afkomst te starten. Er worden dus in het boek ‘Storm’ twee verhalen verteld; een over het heden waarin Ally op zoek gaat naar haar roots en een verhaal in het verleden wat gaat over Jens en Anna. Door de beide verhaallijnen loopt als rode draad de liefde voor muziek en spelen naast de zoektocht wie je werkelijk bent, liefde en verlies een rol. Dankzij de afwisseling in het boek wordt het ondanks zijn lijvigheid (592 bladzijden) nooit saai en blijft het boeien tot de laatste zin. Aan het einde van het boek wordt een voorproefje gegeven op het derde deel in de reeks, genaamd ‘Schaduw’ waardoor het verlangen ontstaat om snel door de gaan met het lezen van het volgende deel. ‘De zeven zussen’ is beslist verslavend.

Reacties uitgeschakeld voor Inspirational leesvoer: Storm – Lucinda Riley