haar blonderen slecht voor je haar
Fashion

Is blonderen slecht voor je haar?

Online magazine voor vrouwen: ‘womenstuff’

In het online magazine voor vrouwen genaamd womenstuff staat veel geschreven over fashion, health, living, food, travel en gerelateerde onderwerpen zo ook over beauty. Het blonderen van haar valt onder dit laatste onderwerp en is zeer actueel nu veel vrouwen met de vraag in hun hoofd rondlopen “Is blonderen slecht voor je haar?”

Wat is het blonderen van haar?

Bij het blonderen van haar is het de bedoeling om het haar lichter van kleur te maken. Bij iedereen kan het blondeerproces anders uitpakken afhankelijk van iemands eigen haarkleur en iemands eigen haarstructuur.

Tips bij het blonderen van haar

Bij het blonderen van het haar kan er heel wat misgaan. Een belangrijke tip bij het blonderen van het haar is het gebruiken van een toner ná het blonderen. Een toner na het blonderen zorgt ervoor dat de kleur mooi blond blijft en een rode of oranje gloed in het haar wegvalt.
Een van de andere tips voor gezond haar is het uitkiezen van de juiste ontwikkelaar van het blonderen van je haar. Voor zwart haar gebruik je bijvoorbeeld een andere toner dan voor bruin of (donker)blond haar. Voor zwart of bruin haar is het beste een ontwikkelaar met een hoge volume te gebruiken (meestal 30). Dit bestaat uit een vloeibare peroxide en blondeerpoeder. Nu de ontwikkelaar met een volume van 40 een heel hoog volume betreft, zitten hier ook enkele gevaren aan vast, zoals het gevaar van brandwonden. Hierom wordt deze meestal alleen voor de haarpunten gebruikt. Hierom is aan te raden een ontwikkelaar te kiezen met volume 30.
Zorg er daarnaast voor dat je alleen haar blondeert dat al gezond is. Het blijven immers chemicaliën waar je mee werkt, dus je haar moet tegen een stootje kunnen. Nog een van de tips voor gezond haar is na het blonderingsproces het geblondeerde haar goed blijven verzorgen door af en toe een masker in je haar in te laten trekken.

  • Zorg dat je haar gezond is
  • Kies de juiste ontwikkelaar
  • Gebruik een toner

Conclusie

Het beantwoorden van de vraag “is blonderen slecht voor je haar?” is dus afhankelijk van meerdere factoren, zoals het in acht nemen van de hier bovengenoemde tips. Blonderen van het haar hoeft dus zeker niet altijd slecht voor het haar te zijn, zolang er maar voor de juiste ontwikkelaar wordt gekozen, het blonderen van het haar gebeurt met haar dat al sterk en gezond is, en het gebruik van een goede permanente toner achteraf na het blonderen!

Reacties uitgeschakeld voor Is blonderen slecht voor je haar?