fillers
Tips

Is er een verschil tussen Botox en fillers en waarvoor kies je?

Heb je het gevoel dat je rimpels in je gezicht hebt gekregen of vind je dat je er vermoeid uitziet als je in de spiegel kijkt? Soms kan een goede nachtrust van een paar dagen of verandering van je eet- en drinkgewoonten al voor een verschil zorgen. Je huid gaat meer glanzen en je blik wordt helderder. Maar niet alles verdwijnt daarmee. En dan komt het moment dat je overweegt om Botox of fillers te gebruiken. Maar waar kies je voor en wat is nu eigenlijk het verschil?

Botox voor verminderde spanning in je spieren

Voor het verminderen van kraaienpootjes, een fronsrimpel, of rimpels op je voorhoofd, wordt Botox gebruikt. Botox voorhoofd is vloeibaar en wordt met een hele dunne injectienaald in de spiertjes gespoten die behandeld moeten worden. Het gaat dan specifiek om de spiertjes die de oorzaak zijn van de lijntjes of de rimpeltjes in je gezicht.

Botox zorgt ervoor dat deze spieren zich tijdelijk, voor de duur van drie maanden tot een half jaar, ontspannen. Het wordt eveneens gebruikt bij andere klachten. Zoals bijvoorbeeld bij overmatig transpireren, bij migraine, in geval van afhangende mondhoeken en als je last hebt van tandenknarsen. De redenen waarom je een botox behandeling ondergaat zijn dus veelzijdig. Het hoeft niet alleen om een esthetisch resultaat te gaan, maar het kan tevens nuttig zijn bij bepaalde lichamelijke klachten.

Een soepele huid met fillers

Ook fillers worden gebruikt om rimpels aan te pakken. Maar in dit geval gaat het om rimpels die dieper zijn. In plaats dat de spieren verslapt worden, wordt de filler ingebracht om de huid soepeler te maken. De basis van de filler is een hyaluronzuur. Dit is van nature in je huid aanwezig, maar als je ouder wordt, wordt er minder van aangemaakt. Dit vul je met deze behandeling aan, waarbij je huid weer veerkrachtig wordt en de rimpels afnemen.

Fillers worden gebruikt voor het verminderen van denkrimpels, maar je kunt ook je lippen en de neus lippenplooi opvullen. Heb je een ingevallen gezicht en geeft dat een vermoeide indruk? Kies dan voor jukbeenderen fillers. Op deze manier krijgen je jukbeenderen weer volume en komt je gezichtsvorm weer tot zijn recht.

De overeenkomsten tussen Botox en fillers

Hoewel de insteek van de botox behandeling en de fillers anders is, zijn er ook een aantal overeenkomsten. De behandelingen duren ongeveer een kwartier tot een half uur, afhankelijk van het soort behandeling dat je ondergaat. De hersteltijd na de behandelingen is in beide gevallen kort.

De werking van zowel Botox voorhoofd als jukbeenderen fillers zijn echter niet permanent. Maar als het je bevalt, is het, normaal gesproken, voor beide behandelingen geen bezwaar om deze nog een keer te herhalen.

Reacties uitgeschakeld voor Is er een verschil tussen Botox en fillers en waarvoor kies je?