januari-dip-voorkomen
Health,  Tips

Januari dip? Zo kom je deze maand happy door!

De drukke decembermaand is weer voorbij en dat betekent even geen etentjes, cadeautjes en gezelligheid meer. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen last krijgen van een januari dip. Januari staat immers bekend als de meest deprimerende maand van het jaar. Heb jij ook last van een januari dip? Vanaf nu niet meer, want met onderstaande tips kom je deze maand happy door!

1. Januari dip voorkomen: ga sporten

Januari is de maand van de goede voornemens. Wellicht staat sporten ook dit jaar weer op je lijstje met goede voornemens? Dan is het een kwestie van doorzetten. Voel je een dipje opkomen? Blijf dan niet bij de pakken zitten, maar neem je sportschoenen uit de kast en ga ervoor! Bewegen is gezond en werkt goed tegen een januari dip. Tijdens het sporten maak je een stofje endorfine aan en hier word je heel gelukkig en energiek van. 

2. Schaf een wake-up light aan

In de winter is het ‘s ochtends nog pikdonker en dat is niet zo prettig wakker worden. Schaf daarom een wake-up light aan. Hiermee wordt de slaapkamer ‘s ochtends langzaam verlicht waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt. Dat is veel aangenamer dan zo’n felle verlichting! Als je op een natuurlijke wijze wakker wordt, dan produceert je lichaam meer serotonine en voel je je de hele dag happy!

3. Shoppen in de sale

Januari kan ook heel leuk zijn want het is dan opruiming in winkels en webshops. En wat is er nu toffer dan in de sale shoppen? Door de corona maatregelen zit een dagje shoppen in de stad er wellicht nog niet in, maar online je winkelmandje vullen is minstens zo leuk. Je hoeft er immers niet voor uit je luie zetel te komen. Handig, toch? 

4. Steek kaarsen aan

En hé, nu je toch aan het shoppen bent… Koop dan meteen een paar heerlijke geurkaarsen! Begin januari ruimen we de kerstboom en alle andere kerst spullen weer op. Dit kan ervoor zorgen dat je huis ineens heel kaal oogt. Gelukkig kan je dit makkelijk oplossen door mooie kaarsen en theelichtjes te branden. Kaarsen creëren een knusse, warme sfeer in huis. Zo wordt thuiskomen nog veel leuker!

5. Doe een januari schoonmaak

In de lente doen veel mensen een voorjaarsschoonmaak, maar waarom doe je dat eigenlijk niet in januari? Dit is het ideale moment om je kledingkast uit te zoeken, je make-up stash onder handen te nemen en eens grondig te stofzuigen op plekken waar je anders niet komt. Door eens flink op te ruimen, begin je 2021 met een frisse start en ook in je hoofd voelt het een stuk opgeruimder. Heerlijk!

6. Zeg eens vaker nee

Je kunt ook een januari dip voorkomen door eens wat vaker “nee” te zeggen tegen dingen die je liever niet doet. De maand december zit vol verplichtingen dus in januari heb je er wellicht even genoeg van. Door “ja” te zeggen, krijg je alleen maar stress en dat werkt alleen averechts als je al last hebt van een dipje. Bovendien hou je meer tijd over voor de dingen die je wél leuk vindt.

7. Maak tijd voor jezelf

Last but not least: geef de januari dip geen kans door tijd voor jezelf te maken. Aangezien het koud en donker is buiten, is dit het perfecte moment om het binnen gezellig te maken. De kaarsen waar we het daarnet over hadden, zijn alvast een goed begin. Kruip op de bank met een goed boek of een leuke televisieserie, of ga eens lekker uitgebreid in bad. Door voldoende me time te plannen, kom je de maand januari happy en ontspannen door!

Reacties uitgeschakeld voor Januari dip? Zo kom je deze maand happy door!