Living

Je eigen wellness badkamer, wat heb je daar voor nodig?

wellness in je badkamer

Je kunt op twee manieren van je badkamer een wellness-ruimte maken. Is de badkamer aan vervanging toe, dan kun je de badkamer renoveren en in wellness-stijl opbouwen. Houten vloertjes of keramisch parket zijn dan erg geschikt. Als je badkamer niet aan vervanging toe is, kun je de badkamer aankleden met kleurtjes, spulletjes en geurtjes. Vrijwel elke badkamer kun je een wellness-sfeer geven. Hoe pak je het aan?

Begin met een frisse badkamer

Om je badkamer een wellness-sfeer te geven, start je met een schone badkamer. Maak het sanitair schoon totdat het glanst. Verwijder kalkaanslag. Lap spiegels en ramen. Geef de ruimte desnoods een verfje. Ga dan aan de slag met het inrichten van je eigen persoonlijke wellness.

Hout en groen en voorwerpen uit de natuur

Zet frisse groene planten in hoeken van de ruimte, bijvoorbeeld varens. Ook een plantenhanger met klimop hangt mooi af vanaf het plafond. Aloë Vera pronkt op een zonnige plaats in het raam. De pannekoekenplant voelt zich ook goed in een badkamer. Bamboe geeft een oosters sfeertje aan je wellness. Zet planten in mooie potten die bij je handdoeken of rolgordijn passen. Als je een plekje over hebt, experimenteer dan met een rieten matje waarop je platte stenen op elkaar stapelt. Zet er een flesje geurolie naast en leg er wat schelpen en een zeester bij. Een bosje kleine takjes, samengebonden met een lint, versterken ook het wellness effect.

Geurige verzorgingsproducten

Koop een paar rieten mandjes en vul deze met stukjes zeep, flessen bodylotion, shampoo, badschuim, enzovoorts. Zo wordt de badkamer net een wellness. Kijk bij een goede woonwebsite naar producten om je badkamer een smaakvolle wellness look te geven.

Sfeerlicht in de wellness?

Voor een optimale wellness-sfeer is kaarslicht een mogelijkheid. Veilig in lantaarns, of een paar grote kaarsen bij elkaar op een plateau van keramiek. Echt kaarslicht blijft bijzonder, maar pas wel altijd op met vuur.

Handdoeken en badjassen

Als je een budget hebt om je badkamer extra mooi te maken, koop dan grote en kleine handdoeken in dezelfde kleur. Kies voor een warme aardachtige kleur, bijvoorbeeld taupe. Ook watertinten zijn mooi, zoals blauw of groen. De kleine handdoekjes kun je oprollen, de grotere opvouwen en in mooie, rechte stapels leggen. Koop bijpassende badjassen voor het optimale wellness gevoel. Daarna kun je gaan genieten van je eigen wellness.

Reacties uitgeschakeld voor Je eigen wellness badkamer, wat heb je daar voor nodig?