zo kun je je gebruinde huid behouden na vakantie
Health

Je gebruinde huid behouden na vakantie: zo doe je dat!

Na een zonnige vakantie zie je er dikwijls mooi bruin uit. Jammer genoeg gaat dit kleurtje ook snel weer weg. Echter wil je er vaak van alles aan doen om het bruine kleurtje langer te behouden. Met de volgende tips kan je je gebruinde huid behouden na vakantie!

De bruine kleur is slechts tijdelijk

Je huid wordt bruin als de zon het pigment in de toplaag van je huid activeert. Als je bruin bent maar verder niet meer in de zon komt, dan gaat je kleurtje snel weer weg. Na zes tot tien dagen vernieuwen de huidcellen en is het kleurtje bij de meeste mensen verdwenen. Door hard te scrubben en te scheren versnel je dit proces nog. Je gebruinde huid behouden na vakantie? Dat doe je met de volgende tips!

Je gebruinde huid behouden na vakantie

1. Hydrateren

Hoe blijf je langer bruin na je vakantie? Allereerst is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Hierdoor zal je huid langer bruin blijven. Gebruik na het zonnen een verkoelende aftersun waarmee je de hydratatie meteen op peil brengt. Verder kan je dagelijks een hydraterende bodylotion of een vette bodymilk gebruiken om het vochtgehalte van je huid op peil te houden. 

Vergeet ook zeker je gezicht niet en breng een hydraterende dagcrème aan. Als je huid droog is, vervel je sneller. Hoe beter jij je huid hydrateert, des te langer je van je gebruinde huid zal kunnen genieten zonder vervelende velletjes. 

2. Drink veel water

Het is heel belangrijk om voldoende water te drinken. Dit verbetert de doorbloeding van je huid én het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven. Bovendien wordt je huid egaler en stralender wanneer je je huid van binnenuit hydrateert.

zo kun je je gebruinde huid behouden

3. Eet fruit en groenten met caroteen

Langer bruin blijven na je vakantie? Zet dan veel groenten en fruit met bètacaroteen op het menu. Dit is een antioxidant die je een mooie, bruine en stralende huid bezorgd. Groenten zoals wortelen, spinazie, chilipepers, zoete aardappel en tomaat zitten boordevol caroteen. Net als oranje fruit zoals abrikozen, grapefruits en cantaloupe meloenen. Deze zorgen allemaal voor het creëren en behouden van een mooi gebruinde huid.

4. Neem een vitamine A supplement

Lukt het je niet om genoeg fruit en groenten met caroteen te eten? Dan kan je ook supplementen met vitamine A of bètacaroteen slikken. Gezond eten heeft natuurlijk altijd de voorkeur, maar een extra vitaminekuurtje kan nooit kwaad. 

Je gebruinde huid behouden na vakantie

5. Ga niet te lang in bad liggen

Om je gebruinde kleur te behouden is het erg slecht om lang in bad te liggen. Dit droogt namelijk je huid uit. Daarom neem je beter een douche en beperk je het beste de tijd dat je eronder staat. Zodra je uit de douche komt, doe je er goed aan om een hydraterende bodylotion of crème te smeren. Dit geldt overigens niet alleen voor douchen, maar ook voor na het zwemmen.

6. Scrub je huid zacht

Veel mensen denken dat scrubben enkel goed is voor het zonnen, want zo wordt je sneller bruin, maar je kunt ook langer bruin blijven met een milde scrub. Kies wel eentje met zachte scrubkorrels zodat je alleen dode huidcellen verwijdert en niet je mooie kleurtje.

Je gebruinde huid behouden na vakantie zo doe je dat

7. Gebruik een zelfbruiner

Uiteindelijk kan je niet voorkomen dat je kleurtje vervaagt. Door een zelfbruiner (bruin zonder zon) te gebruiken kan je je gebruinde huid langer behouden. Je kunt ook gebruikmaken van zelfbruinende bodylotions. Hiermee blijft je huid langer bruin én hydrateer je je huid. Twee vliegen in één klap!

Reacties uitgeschakeld voor Je gebruinde huid behouden na vakantie: zo doe je dat!