keuken stylen
Living

Je keuken stylen doe je zo!

‘Keukenstyling’ is een losse term die alles dekt, van enkele van de belangrijkste ontwerpbeslissingen die je gaat nemen tot de kleinste decoratie details die de keuken echt karaktervol, samengesteld en heel erg van jezelf zullen maken. Soms kom je, als je door foto’s van keukens bladert, een keuken tegen die gewoon perfect is, maar het is niet altijd gemakkelijk om precies te achterhalen waarom. Het kan de mix van materialen zijn, een uitgebalanceerd kleurenpalet, decoratieve details… of gewoon die slimme finishing touch en keukenstyling die alleen de professionals goed lijken te krijgen. Toch kun je met een paar tips ver komen, en die geven we je hieronder. En voor meer inspiratie voor je keuken interieur kun je ook kijken op junglehome.nl

Ga voor een mix van materialen en texturen

Welke keuken ontwerp ideeën kun je verzinnen om materialen en texturen karakter te laten creëren in een keuken? Als je gaat voor een mix van materialen creëer je niet alleen aparte zones door de verschillende texturen en materialen, maar je geeft daarmee de keuken ook al karaktervol voordat er accessoires aan de mix worden toegevoegd. Net als bij badkamers kan het soms moeilijk zijn om renovaties uit te voeren om een ​​goede keuken upgrade te krijgen, dus denk na over het gebruik van styling elementen om een ​​goedkope upgrade te creëren.

Voor ons is de sleutel tot de styling in de keuken het aanrechtblad. Als je op Pinterest hebt gekeken, heb je waarschijnlijk al veel mooi gestileerde keukens gezien en weet je waarschijnlijk ook dat het aanrecht een echte eye catcher kan zijn in een keuken.

Tegenwoordig merken we dat steeds meer mensen het traditionele porselein vermijden en kiezen voor eenvoudig maar interessant servies en dat zelfs laten zien in de keuken. Tijd voor basics dus. En dan hebben we het over de basics van het aankleden van de keuken. Ga niet op zoek naar drukke items, maar ga voor simpel, dit werkt meestal het beste in een keuken, vooral omdat een keuken vaak al druk genoeg is met all spullen die erin staan.

Ideeën voor het decoreren van keukenwanden zijn een essentieel onderdeel van het stylen van een keuken. Een kleine print of ingelijste foto kan voldoende zijn om een ​​gewone keuken tot iets bijzonders te verheffen. Als je niet de ruimte hebt om een ​​schilderij op te hangen, laat het dan op het aanrecht of op een plank rusten. Houd het echter wel  uit de buurt van de gootsteen of fornuis in verband met eventuele vetspatten. Hang ook geen waardevolle voorwerpen op die beschadigd kunnen raken door de stoom en hitte van het koken.

Donkere kleuren verf werken vaak goed in een keuken

Kleur ideeën voor de keuken moeten het kleurenschema in de rest van het huis weerspiegelen. En hoewel witte keukens blijvend populair zijn en neutrale kleurenpaletten een belangrijk onderdeel vormen van veel keukens, kennen we ondertussen de kracht van een donkere afwerking.

Zo kan een donkerblauwe afwerking op keukenkasten een lichte ruimte prachtig compenseren. Als je van donkere verftinten houdt, je keuken voldoende natuurlijk daglicht heeft om dit soort tinten aan te kunnen, en het past bij het kleurenschema van je huis, is het een keukenstylingtruc die wonderen kan doen. De donkere kleuren kunnen worden beperkt tot de muren, kozijnen en deuren, zodat zelfs een van nature donkere kamer licht kan blijven, maar toch dramatisch aanvoelt.

Reacties uitgeschakeld voor Je keuken stylen doe je zo!