meubels mixen
Interior

Je meubels in dezelfde stijl of een mix van verschillende stijlen?

Ben je van plan om te kiezen voor een nieuw interieur? Dit kan op twee heel verschillende manieren. Kiezen voor één geheel of meubels mixen en verschillende interieurstijlen combineren om een warme sfeer te creëren? Het zijn twee denkpistes om het gezellig te maken bij je thuis, misschien in combinatie met macramé aan de muur. Hieronder wat uitleg hoe je dit concreet aanpakt.

Een complete set

Het is de vroegere gewoonte en het kan nog steeds. Zeker voor de woonkamer werden en worden vaak meubels uit eenzelfde reeks gekozen. Deze manier van kiezen heeft zeker een aantal voordelen. Het is makkelijk. Je hoeft maar naar één winkel te gaan en een serie uit te kiezen. Gewoon een bepaalde stijl kiezen en je kan op beide oren slapen dat alles netjes en perfect bij elkaar past. In geen tijd kan je een wandmeubel, een eettafel en een salontafel kiezen en je moet daarvoor totaal geen interieurspecialist zijn.

Een (al dan niet) bonte mix

Je hoeft natuurlijk geen zo’n kuddedier te zijn. Kiezen voor één geheel gebeurt trouwens steeds minder vandaag de dag. Veel meer mensen gaan tegenwoordig allerlei meubels mixen. En daar heb je verschillende gradaties in.
Ga je voor de lightversie van meubels mixen, dan kan je nog wel binnen eenzelfde serie blijven, maar bijvoorbeeld kiezen voor verschillende kleuren. Of je kan gaan voor meubels die allemaal uit hetzelfde materiaal vervaardigd zijn en zo een soort uniformiteit creëren. Op die manier heb je toch iets meer afwisseling, maar blijft het superhandig en kan je in één winkel terecht.
Wil je het iets uitdagender, laat dan alles los en sla zelf aan het combineren. Laat je niet leiden door materialen, kleuren of winkels, maar ga op zoek naar individuele stukken voor je nieuwe interieur. Je kan het zo bont maken als je zelf wil. Zelfs klassiek en modern door elkaar mengen behoort tot de mogelijkheden.

Jij beslist

Er is in deze geen goed of geen slecht. Alleen jij bepaalt wat goed voor jou is. Het is jouw huis en dat moet jouw persoonlijkheid uitstralen. En dat van je huisgenoten natuurlijk. Alles inrichten naar eigen smaak is de enige regel die hier geldt.

Reacties uitgeschakeld voor Je meubels in dezelfde stijl of een mix van verschillende stijlen?