slaapkamer organiseren
Living

Je slaapkamer organiseren

Het organiseren van een kamer, zoals een kleine slaapkamer, vergt een beetje strategie om ervoor te zorgen dat elke centimeter goed gebruikt wordt, inclusief de muren en de ruimte onder je bed. De voordelen zullen talrijk zijn, waaronder het visueel stroomlijnen van de kamer, alles een thuis geven en een serene, ontspannen sfeer creëren. Gebruik de volgende tips en trucs voor het organiseren van je slaapkamer om je te concentreren op het verminderen van rommel en het organiseren van deze kleine ruimte.

Opruim kasten

Zelfs als je slaapkamer brandschoon is, zal het de kalme, serene toestand van de slaapkamer verstoren als je kast chaotisch is. Bovendien vertaalt een rommelige kast zich in een langere tijd in het langer bezig zijn om ’s ochtends klaar te zijn, in combinatie met meer frustratie om de deur uit te gaan. Verminder de spanning door je kledingkast aan te pakken. Ruim eerst je kast op, hetzij door een volledige kast organisatie uit te voeren of door een snelle opruimbeurt. Voeg indien nodig een opbergsysteem toe. Als je eenmaal door je kleding bent gegaan, doneer dan de onnodige items en geniet van je nieuwe serene ruimte. Kom je erachter dat je kast te klein is? Kijk dan eens voor kledingkasten bij Woonenzo, er zal zeker iets voor jouw smaak bij zitten!

Ruimte onder het bed gebruiken

Opbergruimte onder het bed is geweldig omdat het niet zichtbaar is, maar toch gemakkelijk toegankelijk. Je kunt ervoor kiezen om slechts een paar items zoals cadeaupapier, extra lakens of boeken in een kinderkamer eronder op te bergen. Door een rolcontainer te kopen, blijft alles onder het bed georganiseerd, waardoor er ruimte vrijkomt in je slaapkamer.

Hang kunstwerken aan de muren

Vooral als je een kleine slaapkamer hebt, plaats je kunstwerken aan de muur en niet op je dressoir, nachtkastje of ijdelheid. Houd deze ruimtes vrij en je slaapkamer ziet er opgeruimder uit.

Organiseer de ruimte in secties

De slaapkamer in één keer aanpakken kan overweldigend lijken. Verdeel in plaats daarvan de ruimte op basis van de functie van de ruimte. Organiseer de kast als één project en ga dan verder met kasten, dressoir laden en kasten. Zo ben je eerst de opbergruimte aan het opruimen en ordenen. Organiseer vervolgens vlakke gebieden zoals de bovenkanten van dressoirs en nachtkastjes, evenals eventuele boekenkasten in uw slaapkamer. Door de ruimte onder het bed als laatste te verlaten, weet je precies wat daar kan, en moet, worden opgeborgen.

Bewaar dekens op een rek

Als je een heleboel dekens, plaids en dekbedden hebt die je regelmatig gebruikt, en je hebt de vloerruimte, overweeg dan een mooi deken rek. Je kunt er een vinden in een antiek- of kringloopwinkel. Dit maakt het opmaken van het bed en het klaarmaken van het bed ’s nachts gemakkelijker. Bovendien kom je niet in de verleiding om alles zomaar op de grond te gooien.

Creëer een functioneel, rommelvrij nachtkastje

Kies een nachtkastje dat bij uw behoeften past en zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Een klein dressoir waar je wat kleding in kunt opbergen, is een geweldige ruimtebesparende truc die veel professionele organisatoren toepassen bij klanten die in krappe ruimtes wonen. Als je geen ruimte hebt voor een klein dressoir, probeer dan een smal nachtkastje met veel lades.

Reacties uitgeschakeld voor Je slaapkamer organiseren