e liquid mixen
Tips

Kan ik een e-liquid mixen?

Zeker! Je kunt natuurlijk helemaal van scratch een e-liquid maken, maar je kunt ook kant-en-klare e-liquids met elkaar mengen. Denk bijvoorbeeld aan een tabaksmaakje mengen met een beetje menthol. Of een aardbeiensmaak mengen met een beetje frambozen.

Op die manier kun je met kant-en-klare e-liquids toch een heel eigen e-liquid maken.

En hoe maak ik een e-liquid zelf?

Deze is iets lastiger, want hiervoor moet je een klein beetje rekenen en heb je daarnaast andere producten nodig. Maar, het is alsnog geen rocket science.

In het kort, wat je nodig hebt om zelf je e-liquid te maken:

– Smaakstof (aroma)
– Base (basisvloeistof)
– Nicotine (booster, optioneel)

Waar je hoeveel van nodig hebt, is afhankelijk van je aroma en of je eventueel nicotine toegevoegd wilt hebben. Bij of op een aroma staat namelijk altijd de aanbevolen mengverhouding in percentages. Maar om het te begrijpen geven we graag een voorbeeld.

Voorbeeld van een e-liquid maken

Stel je koopt een smaakstof waarbij de aanbevolen mengverhouding 10% is, betekent dit dat je uiteindelijk e-liquid voor 10% uit deze smaakstof moet bestaan.
Stel je wil dus 10ml e-liquid maken, dan is 1ml (10%) van die 10ml e-liquid smaakstof.

Stel je wilt 6mg nicotine hebben in die 10ml e-liquid en je beschikt over een booster van 20mg. Dat betekent dat je maar 30% van je 20mg booster wil gebruiken, want 30% van 20mg is 6mg.

Stel je wil dus 10ml e-liquid maken, dan is 3ml (30%) van die 10ml e-liquid een nicotinebooster.

Je hebt nu dus 1ml smaakstof en 3ml nicotinebooster. De overige 6ml van de e-liquid bestaat dan uit de basisvloeistof, ook wel base genoemd. Op deze manier heb je helemaal zelf een e-liquid gemaakt.

Tip!

Nu je jouw e-liquid hebt gemaakt, is het net zoals bij wijn, belangrijk om de vloeistof te laten rijpen. Dit kun je doen door de vloeistof een paar dagen op kamertemperatuur en op een donkere plek te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan een keukenkastje. Dit rijpen komt de smaak alleen maar ten goede.

Vloeistof te zwak of te sterk qua smaak?

Als je de e-liquid te zwak vindt qua smaak, kun je er smaakstof bij doen. Probeer steeds een paar druppels en probeer hem opnieuw totdat ie naar je zin in. Als je e-liquid te sterk is qua smaak, kun je er base (en optioneel, in verhouding, nicotinebooster) bij doen. Hiermee zwak je de smaak weer een beetje af.

Reacties uitgeschakeld voor Kan ik een e-liquid mixen?