Kan je afvallen met afslankpillen
Health

Kan je afvallen met afslankpillen?

De zomer komt eraan en dan is de behoefte om af te vallen heel groot. Als je wilt afvallen, zoek je naar manieren waarbij je zo min mogelijk honger hoeft te lijden, en waarbij je je niet in het zweet hoeft te werken in de sportschool. Wie op zoek is naar makkelijke manieren om af te vallen, heeft wellicht al eens aan afslankpillen gedacht. Het aanbod van deze pillen is erg groot. Maar kan je wel afvallen met afslankpillen? En hoe werken deze pillen precies? 

Afslankpillen ter ondersteuning bij afvallen

Kan je afvallen met afslankpillen? Als je een paar kilo’s kwijt wilt, dan kunnen afslankpillen helpen om dit proces te versnellen. Afslankpillen werken alleen ter ondersteuning bij afvallen en gebruik je slechts tijdelijk. Het heeft helaas geen zin om alleen afslankpillen te nemen als je verder niet op je voeding let of veranderingen in je levensstijl wilt aanbrengen.

Zo werken afslankpillen

Er zijn verschillende soorten afslankpillen die elk op hun eigen manier kunnen helpen om af te vallen. Sommige pillen combineren meerdere van deze eigenschappen waardoor ze beter werken dan pillen met één functie.

hoe kun je afvallen met afslankpillen

Afslankpillen onderdrukken het hongergevoel

Er zijn pillen beschikbaar die niet verteerbare voedingsvezels (cellulose) bevatten. Deze vezels nemen vocht op waardoor ze opzwellen in je maag. Hierdoor ervaar je een vol gevoel en neemt je hongergevoel af. Dit heeft als gevolg dat je minder gaat eten en gewicht verliest.

Pillen gaan de opname van vet tegen

Er zijn ook pillen die het vet binden dat je via je voeding binnenkrijgt, zodat het niet verteert en opgenomen kan worden door je lichaam. Een bekende stof die hiervoor gebruikt wordt is chitosan. Deze stof wordt gemaakt uit chitine en is afkomstig van de gemalen schalen van schaaldieren.

XLS Medical Pro-7 capsules
XLS Medical Pro-7 capsules
Performance Sports Nutrition
Performance Sports Nutrition
Loss Nutrition - Fatburner
Loss Nutrition – Fatburner
Afslanksupplement Vaud
Afslanksupplement Vaud

Pillen gaan de opname van koolhydraten tegen

Je kunt ook koolhydraatblokkers innemen. Deze pillen worden gemaakt van bonen, specifiek kidneybonen. Deze bonen bevatten van nature alfa-amylase remmers, een stof die de opname van bepaalde koolhydraten vertraagt en tegengaat.

Pillen versnellen je metabolisme

Tenslotte zijn er ook nog pillen die je metabolisme versnellen. Hierdoor gaat je lichaam meer calorieën verbranden als het in rust is. Je lichaam gaat dan meer verbranden waardoor je afvalt. Er zijn ook een aantal natuurlijke ingrediënten die hetzelfde effect hebben: cafeïne, capsaïcine (in pepers), guarana en groene thee extract. 

Zijn afslankpillen veilig?

De pillen die je in Nederland kan kopen, zijn over het algemeen veilig. Op voorwaarde dat je ze gebruikt op de voorgeschreven manier en volgens de juiste dosering. Sommige pillen kunnen bijwerkingen hebben, maar deze verschillen van persoon tot persoon. Wanneer je ook andere medicijnen gebruikt, is het verstandig om eerst de bijsluiter van de pillen goed door te nemen. 

afvallen met afslankpillen

Lees ook: Wat te doen als het afvallen niet meer lukt? 

Reacties uitgeschakeld voor Kan je afvallen met afslankpillen?