fit worden door te zwemmen
Health

Kies voor een gezonde en leuke oefening door baantjes te trekken als workout

zwemmen is gezond! Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat een bezoek aan het zwembad de laatste tijd razend populair is. baantjes trekken als workout is voor iedereen geschikt, of je nu net begint met sporten of dat je al een ijzersterke conditie hebt. Je krijgt er een slankere taille door en spieren zijn beter zichtbaar. Je hebt alleen maar een badmuts, een zwembril en zwemkleding nodig en in veel gevallen is een abonnement niet eens zo heel prijzig.

Zwemmen is gezond door de combinatie van spierversterking en calorieverbranding

Zwemmen is gezond, dat wist je vast en zeker al. Maar weet je al hoe dit komt? Tijdens het zwemmen ontstaat er een mooie combinatie van spierversterking en calorieverbranding. Wist je dat je, als je rustig zwemt, tot wel 500 calorieën per uur kunt verbranden? Zwem je op een hoog niveau, dan loopt dit aantal tot 700 calorieën per uur op. Je vraagt meer van je lichaam doordat er onder water meer weerstand ontstaat en je schouders, heupen, core, billen en armen krijgen een flinke boost. Je creëert meer spiermassa en dit leidt weer tot een boost voor je stofwisseling. Zelfs na het douchen en afdrogen blijf je calorieën verbranden. Dat is nog eens fit worden door te zwemmen!

Bezoek het zwembad en kies ervoor om fit te worden door te zwemmen

Fit worden door te zwemmen is natuurlijk een proces dat tijd nodig heeft. Een groot voordeel is dat dit een proces is waar je je hele leven aan kunt werken. Zwemmen verleer je nooit en baantjes trekken als workout is voor iedere leeftijd een goede keuze. Zwem je regelmatig, dan heb je een fysieke leeftijd die ruim 20 jaar lager ligt dan jouw biologische leeftijd. Klinkt goed, toch? Wacht daarom niet langer en breng binnenkort eens een bezoek aan het zwembad bij jou in de buurt. Maar loopt niet te hard van stapel, je moet in een rustig tempo je conditie opbouwen en je longen de kans geven om te wennen aan de nieuwe manier van ademhaling.

Reacties uitgeschakeld voor Kies voor een gezonde en leuke oefening door baantjes te trekken als workout