Interior,  Living

Kies voor een handig en stevig voorzetraam van plexiglas

Ben je op zoek naar een manier om je oude kozijn en raam geluidsdicht, beter geïsoleerd en steviger te maken? Dan kun je het beste voor de montage van een voorzetraam gemaakt van plexiglas kiezen. Op deze pagina lees je allereerst wat je van een voorzetraam van plexiglas kunt verwachten. Zo kom je erachter waar en op welke manier je dit in je woning kunt plaatsen en in welke situaties het loont om voor een voorzetraam van plexiglas te kiezen. Verder kom je erachter welke voordelen eraan plexiglas zitten ten opzichte van normaal glas.

Een voorzetraam van plexiglas is precies wat je zoekt

Ben je op zoek naar een extra ruit die je voor of achter je gewone glas kunt plaatsen? Dan kun je voor een voorzetraam plexiglas kiezen. Een voorzetraam is interessant op het moment dat je in het kozijn zelf geen ruimte hebt om isolatieglas te plaatsen. Wanneer je voor een voorzetraam kiest, heb je minder geluidsoverlast van buiten en zal het warmer zijn in je woning. Het is mogelijk om voorzet plexiglasramen in oude kozijnen te plaatsen. Houd er dan wel rekening mee dat er een ondiepe en lage sponning aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om je glas-in-lood ramen te beschermen met een voorzetraam van plexiglas.

Glas-in-lood is antiek en kostbaar, vandaar dat mensen ervoor kiezen om dit type glas veilig te stellen. Het makkelijke aan een voorzetraam is, dat je ze op verschillende manieren kunt laten plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om het raam horizontaal of verticaal draaibaar te maken. Verder kun je het raam scharnierend vast laten zetten met schroeven of knevels. Doordat er zoveel verschillende uitvoeringen te koop zijn, zit er altijd wel een voorzetraam van plexiglas tussen die bij jouw raam en kozijn past.

Welke voordelen zitten eraan plexiglas?

Voordat je voor plexiglas kiest, wil je natuurlijk weten welke voordelen erbij komen kijken. Plexiglas is allereerst erg licht in gewicht, waardoor het makkelijk te plaatsen is. Doordat plexiglas veel lichter is dan normaal glas, kun je het inzetten op plekken waar het gewicht een belangrijke rol speelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aquarium voor je vissen. Verder is plexiglas sterker dan regulier glas. Dit komt omdat het van kunststof gemaakt is. Plexiglas is tot 25 keer sterker dan normaal glas, waardoor je het gerust buiten je woning kunt gebruiken. Doordat het van kunststof is gemaakt, is het flexibel, slagvast en dus bijna niet kapot te krijgen. Dit heeft als gevolg dat je plexiglas jarenlang goed blijft.

Wil je meer daglicht in huis halen? Dan kun je het beste voor plexiglas kiezen. Daglicht komt hier veel makkelijker doorheen dan bij regulier glas het geval is. Dit komt doordat plexiglas dunner is en tot wel 92% lichtdoorlatend is. Uiteindelijk bepaal je zelf of een voorzetraam van plexiglas bij je past!

Reacties uitgeschakeld voor Kies voor een handig en stevig voorzetraam van plexiglas