Tips

Kijktip: de beste psychologische thrillers op netflix

De temperaturen zijn gedaald en de blaadjes vallen al enthousiast uit de bomen. Het herfstseizoen is aangebroken, wat betekent dat het de perfecte tijd is om met een dekentje op de bank te hangen en een goede film te kijken. En wat is er beter dan griezelen bij een goede psychologische thriller waarvan je nekharen overeind gaan staan? Precies, helemaal niks! Zet een kop thee, pak er een (gezonde) snack bij en kies één van deze pareltjes op de netflix!

1. Before I Wake

Als je houdt van een rustige start, is deze film de perfecte keuze. Het stel Jessie (Kate Bosworth) en Mark (Thomas Jane) adopteren een achterjarig jongetje, Cody (Jacon Tremblay). So far so good. Dan ontdekken Jessie en Mark dat hun zoon bang is om te gaan slapen. Daarnaast begint het stel ineens hun overleden zoontje te zien. Zou dit met elkaar te maken hebben? 

2. Gerald’s Game

Zelfs in de beste relaties komt het voor; een beetje sleur. Daarom besluit het echtpaar Gerard (Bruce Greenwood) en Jessie (Carla Gugino) wat leven in de brouwerij te brengen tijdens een tripje naar een afgelegen huis. Tijdens een spannende avond overtuigt Gerald zijn vrouw om handboeien om te doen. Wat hun relatie zou moeten opkrikken, eindigt in een regelrechte nachtmerrie wanneer Gerald een hartaanval krijgt. Jessie blijft vastgebonden achter en dan komen de hallucinaties…

3. Dementia

Na een beroerte wordt dierenarts George (Gene Jones) gediagnosticeerd met dementie. Omdat hij niet meer voor zichzelf kan zorgen, stuurt het ziekenhuis hem een verpleegster (Kristina Klebe). In de eerste instantie vindt iedereen haar een aardig meid, maar dat verandert snel. Op gruwelijke wijze neemt ze de controle over het leven van George. Tot ongenoegen van zijn familie, maar zijn ze er ook op tijd bij?

4. Gypsy

Even geen film, maar een retespannende serie van tien aflevering. Voor de echte bingewatcher onder ons een peulenschil. Naomi Watts vertolkt de rol van therapeute Jean Holloway en mag zich daarnaast executive producer van deze serie noemen. Jean heeft een nogal vrijzinnige werkwijze en speelt met de vertrouwensband tussen arts en patiënt. Hier en daar gaat ze zelfs over een grens, waarmee ze niet alleen haar carrière, maar ook haar gezinsleven flink onder druk zet.

5. Backtrack

Als je gek bent op films over geesten, moet je nu even extra goed opletten. Psycholoog Peter Bower (Adrien Brody) ontdekt namelijk dat al zijn patiënten eigenlijk geesten zijn. Dat is een realisatie waar je niet voor geleerd hebt op de opleiding Psychologie. Het blijkt dat al zijn patiënten binnen één dag na elkaar zijn overleden. Hebben ze iets met elkaar te maken? En waarom kan Peter hen zien? 

Reacties uitgeschakeld voor Kijktip: de beste psychologische thrillers op netflix