bh voor kleine borsten
Fashion,  Tips

Kleine borsten? Met deze tips vind je de juiste bh!

Heb je kleine borsten? Wie kleine borsten heeft, weet dat ze veel voordelen bieden. Je hoeft je borsten nooit in te kleine bloesjes te wurmen, ze zitten niet in de weg én je kunt lekker op je buik slapen. Er is slechts één uitdaging en dat is de juiste bh vinden. Vind jij het ook moeilijk om het perfecte lingeriesetje te scoren? Dat wordt een stuk makkelijker na het lezen van deze kleine borsten bh tips!

1. Kleine borsten bh tips: de juiste maat

Misschien denk je dat je maat 70A hebt, maar wie weet heb je eerder een 80B. Je borsten veranderen door stress, je gewicht, hormonen en noem maar op. Laat je daarom regelmatig opmeten in de lingeriewinkel. Dit hoeft heus niet in je blootje te gebeuren. Je kunt perfect je T-shirt of trui aanhouden waarna de verkoopster je zal adviseren. 

2. De juiste pasvorm

Eens je de goede maat te pakken hebt, kan je op zoek gaan naar de juiste pasvorm. Ga je voor een voorgevormde of niet-voorgevormde bh? Dat is een kwestie van proberen en kijken wat je het beste past. Meestal staan voorgevormde bh’s met vulling heel mooi bij een kleine boezem. Maar dat kan voor jouw maat, de vorm van je borsten en je persoonlijke smaak helemaal anders zijn. Passen is dus de boodschap! 

3. Een bralette bh

Vrouwen met kleine borsten hebben het geluk dat ze een bralette kunnen dragen. Dit is een niet-voorgevormde bh zonder beugels, gemaakt van fijne en zachte materialen. Een bralette heeft dunne bandjes en biedt minder steun dan een beugelbeha. Maar net omdat je een kleine boezem hebt is het mogelijk om er eentje te dragen. Bralettes zitten heel comfortabel en staan heel mooi onder kleding. Handig om te weten is dat bralettes geen cupmaten hebben, maar wel kledingmaten zoals small, medium en large.

4. Een push-up bh

Wil je je kleine borsten groter laten lijken? Kies dan voor een push-up beha met extra vulling onderin de beha-cup. Dit type beha duwt je borsten omhoog en naar binnen waardoor ze dichter bij elkaar komen te zitten. Hierdoor krijgen je borsten een lift en krijg je een mooie decolleté.

5. Een maximizer bh

Wil je een wauw-effect creëren? Ga dan voor een maximizer beha. Deze beha zorgt ervoor dat je maar liefst twee cupmaten extra krijgt, en dat zonder er onnatuurlijk uit te zien. Een maximizer beha doet hetzelfde als een push-up beha: je borsten worden omhoog en dichter bij elkaar geduwd waardoor je een heel mooi decolleté creëert. Het verschil tussen een push-up bh en een maximizer bh is dat de maximizer meer vulling bevat. 

6. Sportbh voor kleine borsten

Je sport beter niet met een gewone beha, ook niet als je kleine borsten hebt. Tijdens het sporten bewegen je borsten mee waardoor ze pijn kunnen doen of op termijn gaan hangen. Je kunt dit makkelijk voorkomen door een sportbeha aan te schaffen. Hierbij is het belangrijk dat de pasvorm van je sportbeha goed is en dat hij voldoende ondersteuning biedt. 

7. Kledingtips voor kleine borsten

Tenslotte geven we nog graag een paar kledingtips voor vrouwen met kleine borsten mee. Naast het dragen van de juiste lingerie voor jouw borsten, helpen deze tips ook om een mooi silhouet te creëren.

Draag strakke kleding want in wijde bovenstukken zullen je kleine borsten helemaal verdwijnen. Kies voor een strak bovenstuk met een hoge hals, deze showt de lijnen van je figuur en doen je borsten mooi uitkomen. Daarnaast is het een goed idee om je taille te accentueren. Door je taille te versmallen, lijkt het alsof je borsten en je heupen breder zijn waardoor je een prachtig zandloperfiguur creëert. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een riempje in je taille te dragen of een kledingstuk dat strak begint en wijder uitloopt. Een hoog getailleerde broek of rok met een shirt in is ook heel leuk.

Verder mag je bovenkleding best een beetje kleurrijk zijn. Vermijd zwart want dat verdoezelt je kleine boezem juist. Kies liever voor wit of andere lichte kleuren. Schaduw op lichte kleren benadrukt je vormen waardoor je kleine borsten optisch groter zullen lijken. Een laatste tip die we je willen meegeven is: draag veel frulletjes. Door ruches, franjes en plooien te dragen bij je borsten, geef je je boezem meer volume. 

Zo, dit zijn een aantal kleine borsten bh tips. De juiste maat en de juiste pasvorm zijn heel belangrijk, hier kan een lingerie-specialiste je bij helpen. Verder is het vooral een kwestie van proberen welke bh het beste is voor jou. Eens je dat weet, dan is het niet zo moeilijk meer om de juiste bh te vinden!

Lees ook: Dit zijn de mooiste modetrends voor het najaar

Reacties uitgeschakeld voor Kleine borsten? Met deze tips vind je de juiste bh!