kleding opbergen tips
Interior,  Tips

Kleine kledingkast? 5x kleding opbergen tips

Of je nu veel of weinig kleding hebt: je wilt je shirts en broeken natuurlijk goed op kunnen bergen in huis. Heb je een kleine kledingkast en krijg je er niet alles in? Dit kan erg vervelend zijn! Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die ervoor zorgen dat je je kleding toch nog kwijt kunt. Hieronder delen we vijf kleding opbergen tips!

1. Kleding opbergen tips: een kledingrek

Allereerst kan je je kleding opbergen door een kledingrek aan te schaffen. Je kunt dit rekje naast je kledingkast zetten en er een aantal kledingstukken aan hangen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om hier je halve kast naar te verhuizen, maar je kunt er bijvoorbeeld wel de kleding op kwijt die je momenteel het meeste draagt. Sommige kledingrekken bieden onderaan een extra opbergplaats voor schoenen. Mocht je ook een grote verzameling schoenen hebben, dan heb je daar ook meteen een goede oplossing voor!

Kledingrek op wieltjes
Kledingrek op wieltjes
kapstok met kledingstang
Kapstok met kledingstang
Kledingrek metaal
Kledingrek metaal
5 lagen inclusief kledinghang rek
5 lagen inclusief kledinghang rek
Kledingkast open kast zwart met 4 planken
Kledingkast open kast zwart met 4 planken

2. Kleding slim opvouwen

Je kleding opbergen heeft natuurlijk ook te maken met de manier waarop je het opbergt. Wanneer je alles maar in je kast propt zonder er verder over na te denken, dan is de kans groot dat die indeling van je kledingkast niet optimaal is. Je kleding slim opvouwen in je kast is een betere optie! 

Maak hoge en stabiele stapels die niet steeds omvallen maar die wel hoog genoeg zijn. Daarnaast is een lade organizer kleding ook een goed idee. In de verschillende vakjes kan je dan kleine spulletjes kwijt. Dit is ideaal voor het opbergen van damesondergoed en accessoires.

3. Multifunctionele meubels

Kleding opbergen zonder kast? Het kan natuurlijk dat je weinig ruimte in je kledingkast hebt en ook elders in je woning niet veel ruimte vrij hebt. In dat geval zijn multifunctionele meubels een aanrader. Denk bijvoorbeeld aan een hoog bed met daaronder extra kastruimte. Een laag bed met lades is ook een goed idee, maar hier zal je natuurlijk minder spullen in kwijt kunnen. 

4. Kleding per seizoen organiseren

Heb je er al eens aan gedacht om je kleding per seizoen te organiseren? Je kunt dit binnen je kast doen, door alleen de kleding van het huidige seizoen vooraan te plaatsen, of buiten je kast. De tweede optie is dikwijls het handigste. 

Zo kan je bijvoorbeeld winterkleding opbergen en op een plek in huis leggen waar het niet in de weg ligt. Prop de kleren niet in plastic zakken, maar gebruik bij voorkeur opbergtassen voor kleding. Daarnaast zijn vacuümzakken erg handig omdat je de lucht eruit kunt halen met de stofzuiger, waardoor het opbergen van kleding nog minder ruimte in beslag neemt. 

Vacuumzakken voor kleding
Vacuumzakken voor kleding
Hoogwaardige Opbergtas voor Kleding
Hoogwaardige Opbergtas voor Kleding
Kleding Opbergen in kast met Stevige Ritssluiting
Kleding Opbergen in kast met Stevige Ritssluiting
Opslagbox Kleren
Opslagbox Kleren

5. Kleding opbergen buiten de slaapkamer

We zeiden het hierboven al: het is niet zo slim om al je kleding in je kledingkast te hangen. Het is handig om ieder plekje in huis te benutten. Een grote kapstok in de hal is bijvoorbeeld handig om meerdere jassen aan te hangen, waardoor je er minder kwijt moet in de kledingkast. In het najaar kan je ook gebruikmaken van grote bakken waarin je sjaals, mutsen en andere accessoires kunt opbergen. Door je kleding op meerdere plekken op te bergen, bespaar je heel wat ruimte in je kledingkast!

Heb je ondanks de bovenstaande tips nog steeds moeite met het opbergen van kleding? Waarschijnlijk is het dan tijd om je kledingkast eens flink op te ruimen. Kijk eens goed naar welke kleding je nooit meer draagt en breng deze naar een tweedehandswinkel of doe er een vriend(in) plezier mee. In eerste instantie zie je er misschien tegenop, maar na het opruimen zal je er een heerlijk gevoel aan over houden!

Reacties uitgeschakeld voor Kleine kledingkast? 5x kleding opbergen tips