credit card
Travel

Kun je je een vakantie voorstellen zonder creditcard?

Zonder creditcard is het steeds lastiger om je vrij te kunnen bewegen en op reis gaan zonder creditcard kan af en toe nog wel eens problemen opleveren. Zo zijn er bijvoorbeeld veel tankstations waar je ’s nachts alleen met kaart kan betalen en een hotelkamer of vliegticket boeken zonder creditcard niet langer mogelijk. Hetzelfde geldt voor het huren van een auto. Of je nou bij een Engelse restaurant wat te eten wilt bestellen of tijdens het backpacken in Argentinië een excursie wilt boeken, je leven wordt een stuk makkelijker met een of twee creditcards in je portemonnee. Maar als je door financiële problemen in het verleden negatief geregistreerd staat bij het BKR, kan het echter nog wel eens lastig zijn om een creditcard te krijgen. 

Het BKR houdt precies bij welke leningen er door jou worden afgesloten

Het BKR, kort voor Bureau Krediet Registratie, houdt bij welke leningen er door jou worden afgesloten. Op deze manier kunnen geldverstrekkers zien of je al een lening hebt of gehad hebt. Ook eventuele betalingsproblemen worden zo geregistreerd. Ingewikkelde schuldsituaties worden hierdoor voorkomen, want het spreekt voor zich dat als je veel leningen hebt uitstaan, er een mogelijkheid bestaat dat je deze niet meer kan terug betalen. Banken zullen daardoor niet geneigd zijn om jou een nieuwe lening te verstrekken, waarmee ze jou beschermen voor vervelende financiële schuldsituaties en zichzelf niet blootstellen aan potentiële verliezen. 

Het BKR registreert leningen zoals persoonlijke leningen, doorlopende kredieten, creditcardlimieten, kopen op afbetaling, klantenpaslimieten, roodstandlimieten, betalingsachterstanden van de hypotheek van meer dan 120 dagen, restschulden van hypotheken en private leasecontracten. Daarnaast blijven contract gegevens gedurende vijf jaar zichtbaar bij het BKR, nadat u een contract heeft beëindigd of afgelost. 

Omdat je met een creditcard op krediet koopt, wil dat zeggen dat je meestal aan het eind van de maand betaalt. Maar als je geregistreerd staat bij het BKR, dan heb je in het verleden niet altijd aan je betaalverplichtingen gedaan en zal het behoorlijk lastig worden voordat iemand jou op krediet iets laat kopen. Maar als een creditcard een noodzakelijke middel is dat je in je dagelijks leven voortdurend nodig hebt, zei het voor werk of voor privé, dan is het geen overbodige luxe om te kijken naar je opties. 

Er zijn opties voor een creditcard zonder dat je getoetst wordt bij het BKR

Als je op zoek bent naar een kredietkaart zonder dat je bij het BKR wordt getoetst, dan zijn er gelukkig tegenwoordig ook andere opties. Er zijn zowel van Mastercard of Visa prepaid creditcards te koop. Deze creditcards dien je zelf op te waarderen. In andere woorden, je kunt nooit meer uitgeven dan wat er op je kaart staat. 

De voordelen van een prepaid creditcard

Er zijn een aantal belangrijke  voordelen van een creditcard zonder BKR registratie. Zo kun je veelal van dezelfde voordelen gebruik maken als van een normale kaart, zonder achteraf iets terug te hoeven betalen. Daarnaast zijn de meeste aankopen verzekerd tegen beschadiging, verlies of diefstal. De creditcards zijn daarnaast ook wereldwijd te gebruiken voor betalingen, zodat je nooit meer ergens zonder geld komt te staan. Je reisplannen hoeven geen struikelblok meer te zijn nu je met een prepaid credit card op pad kunt. Vergeet alleen niet de kaart van te voren genoeg op te laden!

Reacties uitgeschakeld voor Kun je je een vakantie voorstellen zonder creditcard?