kunst aan de muur
Interior,  Living

Kunst aan de muur: drie tips

Of je nu houdt van een strakke witte inrichting of een bonte mengeling van kleuren in je woning hebt, kunst aan de muur maakt je woonkamer compleet. Maar wat kunst is, dat is voor iedereen anders. De een investeert graag in iets wat hij echt mooi vindt, de ander leent kunst en een derde gaat inventief op zoek naar low budget kunst. 

Voor altijd

Als je investeert in iets moois voor aan de muur, dan koop je dat vaak niet voor een jaartje. Ben je gek van het werk een bepaalde kunstenaar, dan zijn de kunstwerken die deze maakt per definitie waardevol. Voor deze kunst aan de muur kun je echt sparen en blij zijn dat je de investering kunt maken. Deze kunst verdient niet alleen de beste plek aan de muur, hij verdient ook aandacht. Bijvoorbeeld door hem uit te lichten met spotlicht. Ga je led lampen kopen bij Lampdirect, dan is dat net zo duurzaam als het kunstwerk zelf. 

Tijdelijke kunst

Je hebt speciale kunstuitleenbedrijven die jou van tijdelijke kunst voorzien. Eens in de zoveel tijd ga je iets nieuws uitzoeken. Dit is handig als je uit wilt proberen wat er bij jouw inrichting past en welk formaat je het beste kunt kopen. Heb je dat gevonden, dan kun je het kunstwerk alsnog aanschaffen. Of iets opzoeken dat soortgelijk is. Uiteraard kun je ook deze kunst uitlichten met die goede verlichting.

Op jacht

Als je van lowbudget kunst houdt, ga dan bij de kringloop op zoek naar schatten. Wie weet heeft iemand daar iets achtergelaten dat helemaal bij jou past. Kringloopwinkels afstruinen kost tijd, maar als je dat niet erg vindt, kun je er je hobby van maken. Je kunt ook een wissellijst kopen waar je eens in de zoveel tijd een nieuwe poster in doet. Daarmee heb je elke keer weer wat anders aan de muur voor een prikkie.

Reacties uitgeschakeld voor Kunst aan de muur: drie tips