kunstgras dakterras
Living

Kunstgras op je dakterras, ideaal!

Heb jij het grote geluk om over een dakterras te beschikken? Dan wordt het tijd om na te denken over het inrichten van jouw dakterras, want de zomer staat voor de deur. Zo’n dakterras biedt toch door de ruimte meer mogelijkheden dan een balkon, en daar kun je dan ook maar beter optimaal gebruik van maken. Naast dat je natuurlijk fijne meubels kunt verzamelen om ultiem te kunnen relaxen op je dakterras en voor leuke kaarsjes en andere decoratie kunt zorgen om de sfeer te optimaliseren, is kunstgras op je dakterras ook ideaal.

Maak je dakterras uitnodigend

Wat is er fijner dan op je blote voeten of sokken rondlopen wanneer je wilt ontspannen? Met kunstgras als ondergrond voor je dakterras kan dit gewoon. Daarmee wordt jouw dakterras een stuk aantrekkelijker om je tijd op door te brengen. Je tovert de grauwe ondergrond om tot een frisse, groene oase die uitnodigend naar je lonkt. Het is een extra stukje motivatie om bij lekker weer je tijd in de buitenlucht door te brengen.

Uitstraling van echt gras zonder het onderhoud

Veel mensen hebben bij kunstgras nog een beeld in hun hoofd van een groen, viltachtig tapijt. Dat beeld is behoorlijk gedateerd. Kunstgras heeft echter inmiddels een flinke ontwikkeling doorgemaakt, waardoor het nu in verschillende uitvoeringen bestaat die de uitstraling van echt gras bieden, met de prettige bijkomstigheid dat je het niet hoeft te maaien of sproeien. Onkruid wieden en bemesten van je ‘gazon’ is ook niet nodig. Kunstgras is dus zeer onderhoudsvriendelijk én duurzaam, omdat het stevig is en lang mee kan.

De juiste ondergrond

Kunstgras voor dakterras kan over beton of tegels gelegd worden als de ondergrond vlak genoeg is en er sprake is van voldoende afwatering. Is dit niet het geval op jouw dakterras, dan kun je drainagematten onder het kunstgras leggen voor zowel het egaliseren als het afwateren. Voor de meeste dakterrassen zal dit echter niet nodig zijn. Het kunstgras kan vastgelijmd worden aan de ondergrond, maar vaak wordt het ook los neergelegd en op de hoeken vastgezet met dubbelzijdige tape. Met die tweede optie heb je de mogelijkheid om je kunstgras weer relatief makkelijk te kunnen oprollen om de ondergrond van je dakterras schoon te maken als dat nodig is.

Reacties uitgeschakeld voor Kunstgras op je dakterras, ideaal!