Fashion

Lab grown diamant in je sieraden; waarom zou je?

Diamonds are a girl’s best friend, maar lab grown diamant of lab created diamant wordt steeds populairder. Wat is het precies? En is het wel een echte diamant?
DiamondsByMe is de eerste online juwelier die het gebruik van de lab grown diamant promoot, en vierkant staat achter het gebruik van deze edelsteen. Wij vertellen je er meer over.

Wat is lab grown diamant?

Diamant is de hardste edelsteensoort ter wereld. Deze schitterende steen is in de loop van duizenden jaren gevormd uit koolstof, wat onder enorme hitte en druk transformeert tot diamantkristallen. Deze steen wordt gedolven in mijnen. De ruwe steen wordt vervolgens geslepen.

Lab grown diamant ontstaat op precies dezelfde wijze als natuurlijke diamant, echter het ontstaansproces wordt nagebootst in een laboratorium. Waar het bij de natuurlijke diamant duizenden jaren heeft gekost zich te vormen, is het bij lab created diamant een kwestie van weken of zelfs dagen.

Maar hoewel de steen in een laboratorium wordt ontwikkeld in een zeer korte tijd, bezit het dezelfde eigenschappen als de natuurlijke variant, en is het alleen met behulp van speciale apparatuur van elkaar te onderscheiden. 

Lab grown diamant en duurzaamheid

Het grote verschil tussen de natuurlijke en de lab grown diamant is het ontstaan ervan. Natuurlijke diamanten worden gedolven in mijnen, wat van grote (negatieve) invloed is op de natuur. Denk maar eens aan de gapende mijngaten die worden gecreëerd. Tel daarbij de machines met hun uitlaatgassen op die worden gebruikt bij het winnen van de stenen, en je hebt een zeer vervuilende industrie.

De ecologische footprint die lab grown diamanten achterlaten is aanzienlijk minder groot. 

En niet alleen is de lab grown diamond duurzamer dan zijn natuurlijke broertje, hij is ook goedkoper. Dat geeft jou als klant natuurlijk een extra fijn gevoel. 

Heb je een mooie ring op het oog met een sprankelende edelsteen, dan is de lab created diamant zeker het overwegen waard.

Een ring met lab grown diamant van DiamondsByMe

Kies je bij DiamondsByMe voor een ring met lab grown diamant, dan ben je verzekerd van een prachtige kwaliteit steen. Jouw sieraad wordt geleverd met een handgeschreven certificaat. Bij ronde stenen van 0,3 karaat of groter wordt tevens een GIA of IGI certificaat meegeleverd. Deze verzekert jou ervan dat je een lab grown diamant koopt van een zekere kwaliteit.

Over DiamondsByMe

DiamondsByMe is een online sieraden bedrijf dat zich onderscheidt door innovatie, ambacht en scherpe prijzen.

Onze zeer ervaren goudsmeden vervaardigen vol passie de mooiste sieraden van de beste kwaliteit. Elk sieraad dat getoond wordt in de collectie, kun je met een paar klikken aanpassen naar je eigen wensen. Zo wordt ieder sieraad persoonlijk en uniek. Net als jij.

Reacties uitgeschakeld voor Lab grown diamant in je sieraden; waarom zou je?