Travel

Lekker genieten van de herfst- en winterzon in Gran Canaria!

Nu het weer wat frisser en guurder weer wordt in Nederland, is het niet gek dat we af en toe de zon op onze gezicht willen voelen. Daarom kiezen sommige mensen ervoor om een vakantie te boeken naar de Canarische Eilanden. Vooral het eiland Gran Canaria is het qua temperatuur nog heerlijk vertoeven in de herfst en winter.

Aangename temperaturen in Gran Canaria

De temperatuur van het zeewater rond Gran Canaria is in september en oktober gemiddeld zo’n 23 graden, dus je kunt in de herfst nog gerust een lekkere duik nemen. Vooral in het zuiden van dit Spaanse eiland is het ook in de winter lekker warm. Dit komt doordat Gran Canaria een bergachtig eiland is. Deze bergen houden koele en natte passaatwinden vanuit het noorden tegen, zodat het zuiden lekker warm en droog blijft. Ook zullen de temperaturen in de hoger gelegen bergachtige gebieden kouder zijn dan de lager gelegen gebieden, al zijn de verschillen vaak maar een aantal graden. De zeetemperatuur is het hele jaar door sowieso erg aangenaam, want over het hele jaar genomen is de zee gemiddeld 21 graden. Dus ook koukleumen hebben niets te klagen en kunnen het hele jaar door lekker op het strand hangen en blijven zwemmen in zee. Van december tot eind maart is het in Gran Canaria overdag aangenaam warm, al kunnen de nachten soms een beetje koel zijn. De gemiddelde temperatuur in deze winterperiode is overdag ongeveer 22 graden. Wil je dus nog even genieten van de heerlijke warme zon terwijl het in Nederland al flink koud is? Dan is een last minute naar Gran Canaria boeken dus helemaal geen slecht idee!

Wat te doen in Gran Canaria?

Natuurlijk kun je lekker genieten van het strand en de zee in Gran Canaria, maar er zijn ook andere dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld urenlang wandelen en hiken, want het eiland heeft een prachtige en veelzijdige natuur landschap. De Canarische eilanden zijn namelijk ontstaan door vulkaanuitbarstingen en vandaag de dag kun je dus ook een aantal vulkanen bezoeken. Het hoogste punt van Gran Canaria, de Pico de las Nieves (1.949 meter hoog) bevat bijvoorbeeld kraters van uitgedoofde vulkanen en de monoliet van basalt, de Roque Nublo. Verder kun je ook een mooie wandeling maken door Las Dunas de Maspalomas. Dit natuurreservaat bestaat uit zandachtige duinen van een aantal vierkante kilometers groot. Het lijkt dan soms even alsof je midden in de Sahara-woestijn zit!

Reacties uitgeschakeld voor Lekker genieten van de herfst- en winterzon in Gran Canaria!