tuinfeest geven
Tips

Lekker weer in aantocht, tijd voor een tuinfeestje!

De eerste mooie dagen komen komen er weer aan, zodat je de tuin in kunt. Nu is de tuin een geweldige plek om van het zonnetje te genieten, maar na een lange winter ben je ook wel eens toe aan een zonnig feestje. Waarom niet zelf een tuinfeestje organiseren? Er hoeft niet eens een speciale gelegenheid te zijn, maar gewoon gezellig met familie en vrienden genieten van eten, drinken en de vrolijke zon is de moeite al waard. Uiteraard moet je bij het organiseren van een tuinfeestje wel aan de nodige zaken denken.

Partytent

Het lente- en zomerweer is nergens zo veranderlijk als in Nederland. Je kunt wel een datum hebben geprikt voor een tuinfeestje, garantie op zon heb je nooit. Het is jammer om je feestje te cancelen, dus moet je de nodige maatregelen nemen. Een partytent is de oplossing. Er zijn talloze verschillende partytenten te koop in allerlei afmetingen. Hoe groot een partytent moet zijn is natuurlijk afhankelijk van hoeveel gasten je verwacht. Een partytent met zijwand is handig als er een stevige wind is voorspeld. Zo zitten of staan de gasten toch nog beschut en blijft je tafel met lekkernijen beschermd.

Eten en drinken

Wil je ook een feestje met eten? Dan vergt dit nog wat extra voorbereidingen dan wanneer je een feestje geeft met enkel wat kleine hapjes. Durf je het aan om zelf voor eten te zorgen, begin dan op tijd, want het kan natuurlijk niet dat de gastheer of gastvrouw enkel in de keuken staat. Zo heb je zelf ook niets aan je feestje. Gemakkelijker is het misschien om eten via een cateringbedrijf te laten aanrukken. En natuurlijk is een tuinfeestje altijd gezellig en niet stijf, dus een buffet is de gemakkelijkste oplossing. Huur ook een biertap, zodat je je eigen tuinbar kunt creëren. Met één of twee grote fusten bier kom je de avond wel door. Je hebt uiteraard niet genoeg glazen en servies voor zoveel gasten en het gebruik van plastic borden, bestek en bekers verhoogd niet echt de feestvreugde. In dat geval zijn er bedrijven waar je servies en glazen kunt huren. Je hoeft het zelfs niet af te wassen.

Muziek

Op een tuinfeestje hoort muziek. Gelukkig zijn de mogelijkheden tegenwoordig groot. Je kunt natuurlijk je muziekinstallatie buiten zetten en aansluiten op grote boxen, een laptop met muziek erop volstaat ook. Als de boxen maar genoeg bereik hebben is het belangrijkste. Zo kun je achter elkaar je muziekbestanden laten afspelen of stop je cd’s in je laptop.            

Reacties uitgeschakeld voor Lekker weer in aantocht, tijd voor een tuinfeestje!