surinaamse gerechten
Food

Leuke recepten voor 2021

Het jaar 2021 is inmiddels al een paar weken begonnen, maar dat betekent zeker niet dat het te laat is voor goede voornemens! Voor veel mensen bestaan de goede voornemens uit veranderingen. Stoppen met roken en afvallen zijn de meest gehoorde goede voornemens. Je kunt er echter ook voor kiezen om bepaalde huidige vaardigheden die je al bezit uit te breiden en hier goede voornemens voor te verzinnen. Je kunt er voor kiezen om je werkgerelateerde vaardigheden uit te breiden door bepaalde cursussen te volgen of een eigen onderneming te starten. Een andere leuke manier om je vaardigheden uit te breiden is het leren koken van gerechten uit onbekende keukens. Door nieuwe gerechten aan te leren, kun je de rest van je leven andere gerechten op tafel zetten en zo jarenlang gevarieerder te eten dan voorheen! In deze blog vertellen we je over enkele exotische gerechten uit de Surinaamse keuken!

Surinaams koken

De Surinaamse keuken is er een die wereldwijd geliefd is maar daadwerkelijk Surinaamse recepten klaarmaken gebeurd in Nederland nog relatief weinig. De Surinaamse keuken is een enorm uitgebreide keuken die zich door de jaren heen ontwikkeld heeft als een van de meest diverse keukens die er is. Het mooie van deze diversiteit is dat je eigenlijk iedere dag een recept uit de Surinaamse keuken op tafel kunt zitten. Heb je zin in wat zoets, zouts, gezonds, ongezonds, een gerecht met rijst, bami, aardappels, kip of ander vlees? Dan kun je terecht in de Surinaamse keuken. Deze diversiteit geeft ook mogelijkheden voor eigen invulling. Door diverse gerechten met elkaar te combineren kun je zelf ook nieuwe gerechten bedenken en volledig je eigen draai geven aan wat je gaat eten! Als je wilt beginnen met Surinaams koken, kun je uiteraard beginnen met de gemakkelijke gerechten. We kunnen je aanraden om niet direct het meest geavanceerde gerecht klaar te maken. Je moet het een beetje zien als een leercurve, als je begint met een simpele niet-uitgebreide roti, dan kun je na enkele weken een lastigere garnalen sambal proberen!

Surinaamse producten

Het koken van Surinaamse gerechten gaat natuurlijk hand in hand met het gebruiken van Surinaamse producten. Vroeger was het behoorlijk lastig om de Surinaamse producten aan te schaffen omdat deze alleen in toko’s verkocht werden. Tegenwoordig kun je echter de meeste Surinaamse producten gewoon in de reguliere supermarkten als de Albert Heijn en de Jumbo kopen. Doordat de producten meer binnen handbereik zijn gekomen is het dus ook stukken makkelijk om ze te gebruiken in diverse gerechten. Als we het hebben over Surinaamse producten dan kun je denken aan de diverse kruiden, groenten, zout vlees en rotivellen. Over het algemeen worden de kruiden en sauzen als typerend gezien voor de Surinaamse keuken. Deze kruiden en sauzen zijn allen uniek van smaak en zijn dan ook niet snel terug te vinden in andere keukens!

Reacties uitgeschakeld voor Leuke recepten voor 2021