Living

Maak je huis klaar voor de zomer

yourinspirationblog

Hoe hoger de temperatuur wordt, hoe meer zin je natuurlijk krijgt om in je tuin lekker te relaxen in de zon. De zomer staat nog niet concreet voor de deur, maar voor je het weet is het 21 juni. Hoe lekker is het als je huis helemaal zomerklaar is? Nu is dan ook de perfecte tijd om je huis op te knappen. Lees onderstaande tips om er voor te zorgen dat je huis helemaal klaar is voor de zomer.

Grote schoonmaak

In de winter is een knus en vol huis vaak een teken van warmte en gezelligheid, maar in de zomer hebben mensen vaak meer behoefte aan ruimte en licht. Maak daarom niet alleen je huis goed schoon, maar gooi ook oude spullen weg die je niet meer gebruikt. Wil je spullen niet weggooien, omdat je ze in de winter wel gebruikt? Berg ze dan op, zodat je toch geniet van meer ruimte in je huis. Een grote schoonmaak zorgt niet alleen voor een opgeruimd huis, maar het heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen. Zo kan het allergieën voorkomen, je productiviteit verhogen en stress verminderen.

Houd je huis koel

Om de zomerhitte buiten te houden is het slim om rolluiken te plaatsen. Rolluiken worden op maat voor je gemaakt, waarbij je zelf onder andere de bediening en de kleur kiest. Zo heb je genoeg keuze om het rolluik te kopen dat perfect bij je past. Rolluiken houden niet alleen de warmte buiten in de zomer, maar hebben ook een isolerende werking in de winter, waardoor je energie bespaart. Twee vliegen in één klap dus!

Het zit ‘m in de details

Als je aan de zomer denkt, denk dan aan felle kleuren, bloemen en exotische prints. Zo laat geel je bijvoorbeeld denken aan zomer en zon. Plaats felgekleurde bloemen, zoals amaryllissen of hyacinten, om je eigen tropische sfeer te creëren. Verder zorgen planten en bloemen in je huis ervoor dat het net voelt alsof je buiten op het terras zit. Wil je het ultieme vakantiegevoel creëren? Haal de buitenlandse sfeer in huis door accessoires zoals schilderijen, hangmatten of kleurrijke plaids en vloerkleden te plaatsen. Groepeer de accessoires en zet ze niet zomaar ergens neer. Zo voorkom je dat je huis slordig oogt.

Vergeet de tuin niet

Als je huis helemaal op orde is, vergeet dan niet om naar de tuin te kijken. Maak je tuintegels schoon met groene zeep en een borstel en verwijder het onkruid. Haal verder de oude planten uit je tuin en plant mooie, kleurrijke bloemen, zoals Afrikaantjes, Australische Madeliefjes of Petunia’s. Hierdoor breng je meer sfeer in je tuin en komt de zomer ineens een stuk dichterbij.

 

Reacties uitgeschakeld voor Maak je huis klaar voor de zomer