isolatie woning
Living

Maak je woning duurzamer door deze goed te isoleren

Toen je anderhalf jaar geleden een nieuwe woning kocht was je helemaal in de wolken. Na lange tijd ijverig zoeken had je dan eindelijk je droomhuis gevonden en het duurde vervolgens dan ook niet erg lang alvorens je het contract ondertekende en met de sleutels in je hand enthousiast begon met de verhuizing. 

Nadat je je intrek had genomen in je nieuwe huis had je al snel gemerkt dat er toch nog het nodige onderhoud verricht diende te worden alvorens je alles op orde zou hebben, maar dat was niet iets waar je je op dat moment bijzonder druk om maakte. In de loop der tijd wilde je het nodige opknappen en vernieuwen, om er zeker van te zijn dat jouw nieuwe stek toch aan alle moderne verwachtingen zou voldoen. 

Een hoge energierekening is een onaangename verrassing

Waar je echter niet op gerekend had, was de torenhoge energierekening die na de eerste koude maanden in de brievenbus kwam. Deze was vele malen hoger dan wat je voorheen gewend was te betalen en je werd je er gelijk van bewust dat een degelijke isolatie iets was wat gelijk met stip in de top drie van je prioriteiten terecht kwam. 

Je toch al iets oudere woning was in de afgelopen jaren nooit echt voorzien van een degelijke isolatie, waardoor het warm houden van je huis gedurende de winter een onaangename financiële verrassing werd. De rekening was zo hoog dat je jezelf al begon af te vragen of de vorige bewoners misschien wel koudbloedig waren en zodoende nooit de verwarming hadden aangezet. 

Vandaar dat je al sinds de lente druk bezig bent geweest om te kijken hoe je jouw woning zo goed mogelijk kan isoleren om er zeker van te zijn dat de komende winter niet wederom een financieel debacle zal zijn zodra de eerste energierekeningen weer op de mat vallen. 

Maar liefst 30% van de warmte in huis gaat via het dak verloren

Gedurende de zomermaanden heb je daarom in het hele huis al dubbel glas laten zetten. Toen je er na het nodige nalezen achter kwam dat door een slechte dakisolatie maar liefst 30% van je warmte in huis via het dak verloren gaat, was vervolgens het dak aan de beurt. Je hebt daarom afgelopen week zowel aan de binnen- als de buitenzijde dakisolatie laten plaatsen en daarnaast is ook de zoldervloer geïsoleerd. 

Over twee weken wordt tenslotte nog de vloerisolatie geïnstalleerd. Je woning is net na de tweede wereldoorlog gebouwd en in die tijd was het isoleren van de vloer en de kruipruimte niet iets waar men veel aandacht aan besteedde. Vandaar dat de koude vloer iets was waar je afgelopen winter op een niet prettige manier iedere dag opnieuw weer aan herinnerd werd. Een goede vloerisolatie kan wel een temperatuurverschil van vier graden tot gevolg hebben!

Met alle werkzaamheden moet je huis daarom voor het begin van de herfst al perfect geïsoleerd zijn. Daarmee is je woning een stuk duurzamer geworden en zal jij straks een energierekening krijgen die vele honderden euro’s goedkoper is. Een goede isolatie van je woning wordt daarmee een relatief goedkope investering die je bergen geld zal gaan besparen.

Reacties uitgeschakeld voor Maak je woning duurzamer door deze goed te isoleren