happy home
Interior

Maak van je huis een thuis met deze 5 tips

Wil jij graag van je huis een thuis maken? Het kan zijn dat je in een huis woont waar je je eigenlijk helemaal niet thuis voelt. Misschien ben je onlangs verhuisd en moet je nog even wennen. Maar het kan ook zijn dat je al een tijdje op dezelfde plek woont en op de een of andere manier nog niet kunt aarden. Wat de reden ook is, je kunt er iets aan doen. In dit artikel geven we je een aantal tips waardoor jij van je huis een thuis kunt maken. Iedereen verdient immers een happy home!

1. Maak van je huis een thuis: opruimen is de boodschap

Is je huis vaak rommelig? Dan zou dit wel eens de reden kunnen zijn dat je je thuis niet op je gemak voelt. Rommel veroorzaakt stress en dat is natuurlijk het laatste wat je thuis moet hebben. Je huis moet een plek zijn waar je helemaal tot rust komt. Probeer daarom regelmatig op te ruimen om rust in je hoofd te creëren. Als je geen zin hebt om ieder weekend uren op te ruimen, is het een goed idee om iedere dag een beetje op te ruimen. Doe dit bijvoorbeeld voor het slapengaan zodat je ‘s ochtends in een opgeruimd huis aan je dag kunt beginnen.

Houd je huis ook proper door regelmatig schoon te maken. Van een wolk stof hier en daar wordt niemand vrolijk. Heb je last van uitstelgedrag en kom je niet aan opruimen en schoonmaken toe? Met deze tips stel jij niet langer uit! 

2. Maak je huis gezellig

Kijk eens om je heen. Is je huis knus en warm ingericht of kan dit nog een stuk beter? In het laatste geval is het een goed idee om leuke accessoires in huis te halen. Met een paar mooie kussens en plaids op de bank kom je al een heel eind. Ook met (geur)kaarsen, kamerplanten en een vloerkleed kan je een warme en gezellige sfeer creëren in de woonkamer. Op de muur kan je mooie kunst, leuke posters of persoonlijke foto’s hangen. Als het maar muurdecoratie is waar je vrolijk van wordt!

bijzettafel

3. Kies voor kleur

Is je interieur strak met vooral witte muren? Verf dan één muur in een opvallende kleur of kies voor meubilair dat een mooi kleurencontrast oproept. Ook met kleurrijke woonaccessoires kan je van je huis een thuis maken. Een kleurrijk kussen of plaid op de bank doet vaak al wonderen. Drapeer het mooi over je bank en geniet ervan tijdens een avondje televisie kijken. 

4. Beloon jezelf met een droom-item

Iedereen heeft wel een bepaald meubelstuk of designeritem op zijn verlanglijstje staan. Misschien is dat item momenteel nog niet bereikbaar, maar wij geloven wel dat het haalbaar is. Mits je het écht wilt en er hard voor werkt natuurlijk. Misschien droom jij al jaren van Scandinavisch design in je woning of zou je ontzettend graag die dure handtas willen? Af en toe mag je jezelf belonen met zo’n droom-item in huis. Hiermee wordt je huis én jijzelf er alleen maar beter op!

gezelligheid op bank

5. Deel je huis met anderen

Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je iedereen die je tegenkomt op straat zomaar bij je thuis moet uitnodigen. Wat we dan wel bedoelen? Nodig af en toe familie of vrienden uit bij je thuis zodra dat weer mogelijk is met corona. Ga lekker koken, organiseer een spelletjesavond of nodig een vriendin uit voor een gezellig avondje Netflix. Door anderen in huis te halen, ga je je eigen huis vaak vanuit een ander perspectief bekijken, waardoor je het meer gaat waarderen. Soms vergeet je wel eens hoe gezellig je eigen huis eigenlijk is. De aanwezigheid van mensen kan je daaraan helpen herinneren!

Reacties uitgeschakeld voor Maak van je huis een thuis met deze 5 tips