tv kijken samen
Tips

Manieren om na de avondklok toch iets met vrienden te kunnen doen

Van een versoepeling van de maatregelen om het coronavirus in te dammen lijkt op korte termijn nog geen sprake. Gelukkig is het vaccinatieprogramma nu echt begonnen en hopen we binnen afzienbare tijd op een terugkeer naar normaal. Helaas is dat nog niet het geval en werken we nog steeds vooral vanuit huis en mogen we na negen uur ’s avonds de straat niet meer op. Gelukkig zijn er in dit digitale tijdperk nog wel andere manieren om contact te houden met je vrienden en familie, en zelfs om samen met hen iets te doen. En ook al is dat dan niet in levende lijven, dat wil niet zeggen dat die andere dingen niet leuk kunnen zijn.

Samen een film of serie kijken

Heb je twee schermen tot je beschikking, zoals een laptop of tablet en een telefoon, dan kun je alsnog samen een serie of film kijken. Ook als we dat ‘in het echt doen’ kijken we vooral naar het scherm en luisteren we alleen als iemand iets te zeggen heeft. Wat dat betreft verandert er niet veel als je een film op je laptop op hebt staan en je telefoon ernaast met een teams meeting. Zo kun je alle online afleveringen bekijken van FC De Kampioenen, iets wat bijvoorbeeld samen met je ouders erg leuk kan zijn. Dit haalt de druk van het ‚moeten praten’ eraf, terwijl je toch, op afstand, samen bent.

Op afstand koken met vrienden of familie

Als je van koken houdt, moet je zeker eens proberen om dit samen met een vriend of vriendin via een live verbinding te doen. Koken schept namelijk een band, ook als de afstand wat groter is. Aan te raden is het om allebei hetzelfde gerecht te maken, zodat je elkaar kunt helpen en adviseren. ‘Hoe groot heb jij die blokjes courgette gesneden?” “Zou het al gaar zijn?” Voor je het weet zit je in een culinair gesprek en kun je het eindresultaat samen delen… op afstand natuurlijk. Je zult merken dat na zo’n kooksessie, de gezamenlijke maaltijd voelt als een normale.

Samen sporten kan ook digitaal

Met de sportscholen en sportverenigingen gesloten zijn we met zijn allen wat aan het uitdijen en de conditie is niet meer wat die was. Gelukkig kun je tegenwoordig genoeg online trainingen volgen. In je eentje is dat misschien wat saai, probeer ze daarom eens samen met vrienden te doen. Kies een aantal vaste momenten in de week waarbij je ‘samenkomt’ om te sporten. Dit is een goede stimulans om ook daadwerkelijk fit te blijven, maar ook om elkaar weer even te ‘zien.’

Organiseer een bingo voor je vrienden en familie

Hangout gesprekken met een grote groep vrienden kunnen af en toe chaotisch verlopen. Mensen gaan door elkaar praten, terwijl anderen langzaam wegdommelen. Een goed idee om voor iedereen de aandacht erbij te houden, is om via die weg bijvoorbeeld een bingo te organiseren. Er zijn tegenwoordig genoeg sites waar je kaarten hiervoor kunt downloaden. Het enige wat jij dan hoeft te doen is bingokaarten uit printen. Als je die kaarten hebt uitgeprint, begint de voorpret. Het leukste is namelijk om deze kaarten zelf rond te brengen. Een goede reden om je vrienden weer eens te zien op 1.5 meter afstand. Op de avond zelf zul je merken dat dit eigenlijk een hele goede manier is om samen iets te ondernemen. Zoals met de meeste spelletjes begint het rustig, maar als de laatste cijfers in zicht komen, wordt het stiller en is iedereen meer gefocust. Hoe spannend dit wordt, ligt deels aan de prijzen die jij hebt uitgezocht. 

Reacties uitgeschakeld voor Manieren om na de avondklok toch iets met vrienden te kunnen doen