hoekbenk
Interior,  Living

Maximale ruimte en maximaal comfort in het interieur

Het is in veel interieurs een kwestie van meten om na te gaan welke ruimte er maximaal beschikbaar is voor meubels. Bovendien wil je maximaal van de ruimte gebruikmaken en daarbij van maximaal comfort in het interieur profiteren. Wat dat betreft zijn hoekbanken een perfecte keuze voor zowel kleine als grote woonkamers. Ontdek hier alle tips en adviezen om optimaal van ruimte en comfort te profiteren.

Hoekbanken voor kleine en grote woonkamers

Een hoekbank voorziet in de eerste plaats in optimaal comfort tijdens het zitten en als je er languit op wilt liggen. De grootte van de ruimte bepaalt waar je de hoekbank het beste kan neerzetten. In een kleine woonkamer profiteer je optimaal van de maximale ruimte als je de hoekbank in een hoek zet. Er is een ruim aantal zitplaatsen beschikbaar, zodat je geen andere zitmeubelen erbij hoeft te plaatsen. Dat voorziet in een rustige uitstraling en in een ruimtelijk effect. In een grote woonkamer is het juist ideaal om maximaal van de beschikbare ruimte te profiteren en een hoekbank van de muur af te plaatsen. Zo maak je er een aparte en gezellige zithoek van met een knusse uitstraling. Achter de bank is er dan alle ruimte om te lopen of om een hoge tafel neer te zetten.

Rekening houden met loopruimte

Het is bij elk type zitmeubel, of dat nu een tweezitsbank, loungebank of loveseat is, van belang om rekening te houden met de loopruimte. Het is niet prettig als je jezelf tussen de bank en salontafel moet wringen om te gaan zitten. Om maximaal van de ruimte te profiteren en comfortabel plaats te nemen op een zitmeubel houd je het beste een loopruimte aan van 60 cm. Staat er een salontafel voor de bank of stoel dan is een afstand van 40 cm aan te houden als loopruimte.

Let op de afmeting van zitmeubelen

Als je op zoek gaat naar een zitmeubel, zoals een hoekbank of driezitsbank is het belangrijk om met de maximale afmetingen rekening te houden. Daarom is het aan te bevelen om eerst even de maten van de beschikbare ruimte op te meten. Het is natuurlijk mogelijk om daarna het meetlint mee te nemen naar een meubelshowroom. Of om de afmetingen van de beschikbare ruimte te noteren en ter plekke de maten van de zitmeubelen te bekijken. Zo weet je zeker dat je altijd goed zit.

Reacties uitgeschakeld voor Maximale ruimte en maximaal comfort in het interieur