momentje voor jezelf
Fashion,  Health

Me-time, een musthave voor iedere vrouw

Je zult wel denken… een must-have? Een must…Ik moet helemaal niets. Vrouwen moeten al zoveel vandaag de dag en nu moeten ze ook alweer me-time? Nou, me not gezien!

Toch is het nog niet zo’n gek idee. Een momentje voor jezelf. Zonder gedoe. Niets dat moet. Gewoon helemaal een ochtendje, middagje, avondje of zelfs een dagje of weekendje (misschien zelfs een weekje?) waarin je helemaal je eigen zin mag doen. Maar is mag hier het sleutelwoord? Moeten vrouwen dit mogen? Moet het ze gegund worden? Ja, daar komt het eigenlijk wel op neer. Zeker de moeders of partners onder de vrouwen. Die zullen dit (lang) van tevoren in moeten plannen, anders komt er negen van de tien keer niets van terecht. Voor je het weet zit je dan met natte nagels en je abrikozen-gezichtsmasker alsnog het eten te koken en snotneuzen te poetsen.

Weg van de tijddruk.

Okay, maar waarom blijkt dat in realiteit zo moeilijk te zijn? Dat inplannen van zo’n momentje voor jezelf. Nou, dat komt omdat vrouwen eigenlijk altijd maar bezig zijn. En als ze niet daadwerkelijk iets aan het doen zijn, dan denken ze voornamelijk aan alle dingen waar ze eigenlijk mee bezig zouden moeten zijn en komen ze dus nog niet toe aan zichzelf. Want dat is de bedoeling van zo’n “momentje”. Even tot jezelf komen en alle beslommeringen, zorgtaken, verplichtingen en verwachtingen aan de kant schuiven en je zonder tijdsdruk of schuldgevoel volledig richten op jezelf. Het is bij nader inzien ook helemaal niet zo verwonderlijk dat vrouwen vaker een burn-out krijgen dan mannen. Niet eens zo zeer omdat ze te weinig vrije tijd hebben, maar wel omdat de kwaliteit van die vrije uren niet toereikend is om tot heilzame ontspanning te komen.

Uit onderzoek is gebleken dat, hoewel vrouwen niet eens minder vrije tijd hebben dan mannen, zij zich – meer dan mannen – verantwoordelijk voelen voor het huishouden en welzijn van hun gezin en familieleden. Deze verantwoordelijkheid maakt het dat zij het inplannen van me-time voelen als een soort van spijbelen. Onzin natuurlijk want ook vrouwen zijn slechts mensen, en alle mensen hebben recht op ongebreidelde vrije tijd zo nu en dan. Dus vrouwen… neem wat me-time! Wat wát? Me-time!

Hoe je dat doet? Heel simpel.

De eerste stap is dat je je telefoon uit zet. Niet op trillen of vliegtuigstand, maar uit.
Ten tweede, zorg dat er iets te eten staat in de koelkast, zodat het thuisfront niet bij jou kan vragen wat ze kunnen eten.
Ten derde, ga iets doen waar alleen jij plezier aan beleeft. Dus niet een grote wandeling met de hond, zodat je zeker weet dat die wordt uitgelaten. Als wandelen jou me-time is, ga dan lekker in je eentje (of met een vriendin) uitwaaien.
Ten vierde, neem ruim de tijd voor jouw moment. Zeg dat je de hele dag weg bent en niet weet wanneer je thuiskomt.
En tot slot: GENIET er van! Je hebt het verdiend!

Reacties uitgeschakeld voor Me-time, een musthave voor iedere vrouw