zo krijg je meer energie
Health

Meer energie krijgen: 5 natuurlijke manieren

Heb je last van een winterdip en kan je wel wat meer energie gebruiken? Dan kan je natuurlijk naar een kop koffie of een blikje Red Bull grijpen, maar heel gezond zijn deze drankjes niet. Gelukkig kan je je lichaam ook een energieboost geven op een gezonde en natuurlijke manier. In dit artikel vind je vijf natuurlijke manieren om meer energie te krijgen. Wedden dat je je straks ook beter in je vel voelt?

1. Meer energie: Drink water, de rest komt later

Je zou iedere dag twee liter water moeten drinken, wat neerkomt op zo’n acht glazen. Als je te weinig water drinkt, loop je het risico om uit te drogen. Wanneer je lichaam uitgedroogd is, is vermoeidheid een van de eerste tekenen. Heb je soms last van een middagdipje op het werk? Denk dan eens na of je al genoeg water hebt gedronken. Water drinken is een eenvoudige en gezonde oplossing voor een fris hoofd en lichaam. Heb je moeite met water drinken? Met deze tips drink jij makkelijk twee liter water per dag!

Meer energie krijgen 5 natuurlijke manieren

2. Eet gezond en gevarieerd

Als je moe en futloos bent, grijp je dikwijls sneller naar een chocoladereep. Echter zal je energieniveau heel snel dalen wanneer je chocolade (of andere suikers) eet. Kies liever voor gezonde en evenwichtige maaltijden om de dag door te komen met genoeg energie. Heb je na de maaltijd toch nog trek in iets? Kies dan voor een gezonde snack zoals een stuk fruit, snackgroenten of een potje yoghurt. Sla ook zeker geen maaltijden over want hierdoor krijg je vaak een energiedip.

3. Ga naar buiten

Wil je graag meer energie krijgen? Blijf dan niet liggen op de bank, maar ga naar buiten. Zonlicht is heel belangrijk! Door buiten een wandeling te maken, maakt je lichaam vitamine D aan waardoor je minder vermoeid bent. Je kunt het een beetje vergelijken met zonnepanelen die opladen door zonlicht, zo werkt het ook met je lichaam. De vitamine D geeft je lichaam een natuurlijke energieboost. Bovendien maakt deze vitamine veel endorfines aan waardoor je je gelukkiger voelt. Waar wacht je nog op?!

5 natuurlijke manieren meer energie krijgen

4. Bewegen kan je leren

Ook beweging zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en je je beter in je vel voelt. Een wandeling in de buitenlucht is natuurlijk een goed begin, maar je kunt nog meer doen. Door corona is het niet zo evident om naar de sportschool te gaan, maar gelukkig kan je ook gewoon thuis sporten. Op Youtube vind je tal van video’s om meer te bewegen, bijvoorbeeld zumba of yoga. Daarnaast is het een goed idee om een hometrainer, crosstrainer of loopband aan te schaffen. Hiermee kan je gemakkelijk thuis sporten, wanneer je maar wilt! Je kunt zelfs sporten terwijl je naar je favoriete Netflix serie kijkt. Hoe tof is dat?!

Luxari - Elektrische multifunctionele loopband
Luxari – Elektrische multifunctionele loopband
VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer hometrainer
Virtufit iConsole CTR 2.1 crosstrainer met hartslagfunctie
Virtufit iConsole CTR 2.1 crosstrainer met hartslagfunctie
BluMill roeitrainer
BluMill roeitrainer

5. Haal veel planten in huis

Heb jij al planten op je bureau staan? Kamerplanten zuiveren de lucht in je omgeving en zorgen ervoor dat je langer fris in je hoofd blijft. Je zal langer geconcentreerd blijven en ook je productiviteit krijgt een duwtje in de rug. Eigenlijk kan je niet genoeg planten in huis hebben. Ze hebben een algemeen positief effect op je gezondheid waardoor je meer energie krijgt op een natuurlijke manier. Bovendien zien planten er ook nog eens superleuk uit in je interieur!

Reacties uitgeschakeld voor Meer energie krijgen: 5 natuurlijke manieren