2 liter water per dag
Health

Met deze tips drink jij makkelijk 2 liter water per dag

Water, aqua, H2O, gemeentepils; het is letterlijk goed voor alles. Voor je huid, je haren, je spijsvertering, zelfs voor je brein. Er zitten geen calorieën in en er is niks zo dorstlessend als dit drankje. Zonder het blauwe goud, zoals letterlijk niemand het noemt behalve ik nu, kan je niet leven. Elke dag hebben we er ongeveer 2 liter van nodig. Uit eigen ervaring is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Ondanks de talloze voordelen, dronk ik vaak niet meer dan 1 liter. Dronk, want met deze tips zul je merken dat deze struggles verleden tijd zijn!

Doe het 21 dagen achter elkaar

Uit onderzoek is gebleken dat iets een gewoonte wordt als je dit 21 dagen achtereenvolgend doet. Oftewel, na 21 dagen kost het je geen moeite meer om die 2 liter water te halen. Even volhouden dus! Maak er een challenge van en vink elke dag af of je het gehaald hebt. Denk niet: ik moet nu voor altijd 2 liter water drinken, maar focus echt op de 21 dagen volbrengen. Dit maakt je doel een stuk makkelijker te overzien en bereiken. 

Wat ook goed werkt, is jezelf belonen. Wat geef je jezelf als prijsje wanneer je de 21 dagen bereikt hebt? Misschien wel die mooie tas of schoenen die je zag, maar net te duur vond. Misschien trakteer je jezelf juist op een stuk taart of een decadent etentje. Zorg in ieder geval dat het iets is wat je écht wil en je normaal gesproken niet zo snel zou doen. Succes gegarandeerd!

Drink halve literflessen

Om optimaal te functioneren, moet je dagelijks 8 glazen water drinken. Dat lijkt nogal wat. Vier halve literflessen is net zo veel, maar klinkt een stuk meer behapbaar. Soms moet je jouw brein een beetje voor de gek houden om jouw doel te bereiken, daar is niks mis mee. Vergeet dan natuurlijk niet om een herbruikbare fles te kopen! Dat is wel zo lief voor Moeder Natuur. 

Chug it

Leer om je waterflesje (of glas als je nog niet overstag bent) in één teug leeg te drinken. Zo is het een stuk makkelijker om dagelijks aan de 2 liter te komen. Op bepaalde momenten op de dag, zoals ’s ochtend wanneer je wakker wordt, heeft je lichaam enorme behoefte aan hydratatie. Dan is het juist  goed om in één keer veel water te drinken. Daarnaast duurt het een stuk langer om aan jouw doel te behalen als je dat flesje steeds achter je aan sleept. Drink op bepaalde momenten (minimaal 4 dus) in één keer een flesje leeg en je kan je doel in no time afvinken! 

Drink overdag

Als je ineens meer water gaat drinken, zal je opvallen dat je ook vaker naar het toilet moet. Niks zo vervelend als ’s nachts je bed uit moeten om te plassen. Zorg daarom dat je jouw doel van de dag al vroeg behaald hebt. Zo hoef je ’s avonds laat in ieder geval niet snel twee flesjes water naar binnen te gieten, omdat je de challenge even vergeten was tussen de lunch en uhh, zeg maar, nu. Nadat je jouw doel hebt bereikt, kun je natuurlijk gewoon blijven drinken wanneer je wil. Drink op de volgende momenten (in één keer) een flesje water leeg:

  • 1 flesje als je wakker wordt
  • 1 flesje na het ontbijt
  • 1 flesje bij de lunch
  • 1 flesje voor het avondeten

Door een flesje water leeg te drinken voor een maaltijd, zit je ook nog eens sneller vol. Een goede manier om niet te grote porties te eten dus. Veel water drinken zorgt sowieso voor minder honger, waardoor je minder snel in de verleiding komt om ongezond te snacken. Win-win!

Spice it up!

Vind je water maar saai smaken? Doe er dan iets mee! Ik ben persoonlijk gek op ijskoud water, dus ik zorg dat ik altijd een flesje in de vriezer of koelkast heb. Ook heb ik altijd ijsblokje in huis om een glaasje water makkelijk en snel te upgraden. Vind je dit nog niet spannend goed? Voeg er dan een smaakje aan toe. Denk aan schijfjes citroen of limoen, blaadjes munt, komkommer of elk soort fruit dat je kan bedenken. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Reacties uitgeschakeld voor Met deze tips drink jij makkelijk 2 liter water per dag