duurzame thuiswerkplek
Living,  Tips

Met deze tips kun je jouw thuiswerkplek duurzaam maken!

In de laatste jaren is er meer aandacht gekomen voor duurzaam werken op kantoor, maar momenteel werken we allemaal vooral thuis. Uit onderzoek is gebleken dat we thuis niet zo duurzaam aan het werken zijn dan op kantoor, daarom lees je in dit artikel van SKEPP hoe je ook thuis duurzamer kunt werken! 

De basis van een duurzame thuiswerkplek

Bij een duurzame thuiswerkplek staat het zuinig omgaan met energie centraal. Verder moet jou thuiswerkplek zich bevinden in een gezonde en fijne werkomgeving. Bij het uitkiezen van een geschikte ruimte voor jouw thuiswerkplek is het belangrijk om te kijken naar akoestiek, isolatie en verlichting. Vooral deze laatste twee aspecten zorgen voor een duurzame thuiswerkplek. 

Een goede isolatie zorgt ervoor dat minder warmte verloren gaat en een plek met veel natuurlijk licht helpt bij het besparen van lampen en dus stroom. Andere manieren om energie te besparen zijn bijvoorbeeld het koffiezetapparaat uit doen na gebruik of je computer of laptop uitzetten tijdens je pauze. 

Ergonomisch meubilair

Naast de geschikte ruimte, is ergonomische meubilair belangrijk voor de inrichting van jouw thuiswerkplek. Met dit meubilair kun je op een verantwoorde manier werken en voorkom je lichamelijke klanten. Het SKEPP meubilair gaat jaren mee, waardoor je nu investeert in een duurzame thuiswerkplek om hier nog jaren van te profiteren! 

Het gebruik van papier

Als je nog steeds regelmatig papier gebruikt tijdens het werken, is het nu het perfecte moment om papierloos te gaan werken. Veel documenten zul je al op je computer hebben. Sla ze op in een Drive of Cloud service en al je collega’s kunnen er makkelijk bij. Op deze manier hoef je een stuk minder te printen en bespaar je dus veel papier! Als je papierloos gaat werken zul je ook minder afval produceren. Heb je toch wat afval? Scheid dit dan gewoon met de rest van je afval in huis. Zo kan het gerecycled worden en draag jij een steentje bij. 

Creëer een duurzame thuiswerkplek!

In dit artikel heb je verschillende tips kunnen lezen over het duurzaam maken van jouw thuiswerkplek. Begin bij de basis van jouw thuiswerkplek en ga steeds een stapje verder. Aan de hand van bovenstaande tips ben jij al snel een stuk duurzamer bezig! Mocht je nog vragen hebben over inrichten van een duurzame thuiswerkplek, dan helpt SKEPP je graag om samen het perfecte ergonomische kantoormeubilair te vinden voor jouw duurzame werkplek! 

Reacties uitgeschakeld voor Met deze tips kun je jouw thuiswerkplek duurzaam maken!