Living

Met deze tips tover je badkamer om tot een luxe spa!

Een badkamer is allang niet meer die saaie, enkel functionele ruimte in het huis waar je jezelf even vlug in opfrist voor je de deur uitgaat. Nee, de badkamer is de plaats voor wat me-time; even lekker tot jezelf komen. Om tot rust te komen in de badkamer, moet de ambiance dit natuurlijk wel toestaan. Daarom geven wij jou de beste tips om jouw functionele badkamer om te toveren tot een ware spa!

Lekker opgeruimd

Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. Als je dus tot rust wilt komen in je badkamer zal de ruimte er opgeruimd uit moeten zien. Doe alle overbodige spulletjes weg of zet ze uit het zicht. In plaats van dingetjes rond te laten slingeren, zoals shampoo flessen, kun je leuke opbergmandjes kopen waarin je dit soort spulletjes kwijt kunt. Rieten of houten opbergmandjes zien er ook nog eens heel erg ‘spa-achtig uit’. Wat ook absoluut onmisbaar is, is een badrekje. Dit rekje plaats je op het bad en hier kun je je wijnglas, chocola en tijdschriften op kwijt. Zo kun je pas echt relaxen!

Groen is doen!

Groen relaxt onze geest, vooral als het groen in de vorm van planten komt. Plaats daarom een royaal aantal planten in je badkamer. Je hoeft het echt niet bij een of twee te houden. Als je veel planten neerzet, zal dit de ambiance van jouw badkamer volledig veranderen in de meest positieve zin van het woord.

Een lekker geurtje en sfeerlicht

Hoe ruikt een spa? Lekker! Geur is erg belangrijk wanneer je probeert te ontspannen. Zet wat lavendel stokjes neer, of gebruik een of meerdere geurkaarsjes. Kaarsjes zijn sowieso een goed idee, want sfeerlicht is natuurlijk onmisbaar, wanneer je tot rust wilt komen. Dit in combinatie met dimbaar licht (of lichten uit) geeft je de kans om even de rest van de wereld te vergeten.

Badkamer verbouwen

Wil je het allemaal wat grondiger aanpakken? Dat kan! Als jij je badkamer wilt verbouwen, is dat natuurlijk hèt moment om de ruimte om te toveren tot een ware spa. Wat dan absoluut niet mag ontbreken is een stoomcabine. Dit werkt heerlijk ontspannend en is ook nog eens goed voor de huid. Heb je nog ruimte over? Waarom zou je dan niet je oude bad de deur wijzen en een bubbelbad kopen? De honderden belletjes die jouw lichaam masseren zullen je zeker de stress van de dag doen vergeten. Misschien gaat een stoomcabine en bubbelbad kopen je budget lichtelijk te boven of past het niet allemaal in je badkamer. In dit geval kun je kiezen voor een douche-badcombinatie, zodat je in ieder geval jezelf kunt onderdompelen, wanneer je daar behoefte aan hebt. Kies wel voor een glazen douchecabine deur om de badkamer ruimtelijk te doen laten overkomen. Maak voor de rest gebruik van donkere kleuren op de vloer, bijvoorbeeld natuursteen en veel andere natuurlijke elementen voor het interieur, zoals hout of bamboe.

Reacties uitgeschakeld voor Met deze tips tover je badkamer om tot een luxe spa!