mobiel blijven met een handicap
Health,  Tips

Mobiel blijven als je gehandicapt bent doe je zo!

Leven met een handicap, of gehandicapt worden, betekent niet noodzakelijk dat je niet meer mobiel kunt zijn. Hoewel mobiliteit en vervoer een uitdaging zijn voor mensen met een handicap, levert de hedendaagse technologie oplossingen die het dagelijks leven van mensen met een slechte mobiliteit kunnen vergemakkelijken. Zo kun je een elektrische brommobiel aanschaffen, of kiezen voor een zogenaamde gehandicaptenauto. Voor dit laatste kan ook de huidige auto worden omgebouwd, mits deze niet te oud is. Hieronder kijken we hoe dat in zijn werk gaat.

Wat betreft het rijden met een handicap, moet men in feite de auto optimaliseren om te voldoen aan een reeks vereisten die verschillen van de vereisten waarvoor deze oorspronkelijk is ontworpen. Aanpassingen zijn bedoeld om personen met een handicap mobiliteit te geven.

De aanpassingen kunnen zo simpel zijn als het uitbreiden van de pedalen tot meer complexe veranderingen zoals het automatiseren van stoelen en het toevoegen van bepaalde features. Houd er rekening mee dat autoaanpassingen voor mensen met een handicap meestal uniek zijn. Wat de vereisten ook zijn, er zijn apparaten en hulpmiddelen beschikbaar om die speciale rijbehoeften te ondersteunen.

Zorg voor een alternatieve optie voor transport

Mensen met een handicap zijn meestal afhankelijk van rolstoelen om zich te verplaatsen. Hoewel de overheid er alles aan doet om ervoor te zorgen dat het openbaar vervoer voldoet aan de behoeften van gehandicapten, zijn er nog steeds problemen die moeilijk op te lossen zijn. Taxidiensten zoals Uber zijn niet verplicht om aan de behoeften van mensen met een handicap te voldoen. Ze doen dit echter via andere initiatieven. Uber biedt bijvoorbeeld UberAccess en UberAssist om passagiers met een handicap te helpen. Toch geeft het zelf beschikken over een auto en deze kunnen gebruiken natuurlijk veel meer vrijheid.

Met auto aanpassingen kunnen mensen met een handicap genieten van die vrijheid zonder zich zorgen te moeten maken over toegankelijkheid. Aangepaste voertuigen zijn ideale alternatieven voor rolstoelen omdat ze snel zijn, maar je hebt nog steeds je rolstoel of krukken nodig om toegang te krijgen tot gebouwen.

In de meeste gevallen willen mensen met een handicap gewoon hun vrijheid. Ze willen andere mensen niet belasten om te rijden of ze te verplaatsen. Met auto-aanpassingen kunnen ze zelf rijden wanneer ze maar willen, waardoor ze beter kunnen leven omdat ze hun leven weer in eigen hand hebben. Dat is wat mobiliteit namelijk brengt.

Zorg voor optimale controle

Het essentiële element van autoaanpassingen is om ervoor te zorgen dat mensen met een handicap optimale controle hebben tijdens het rijden. Elk hulpmiddel of apparaat wordt toegevoegd zorgt voor een goede toegankelijkheid en gebruiksgemak. De hedendaagse technologie zorgt ervoor dat mensen met een handicap net zo goed kunnen rijden als mensen zonder handicap.

Soorten ondersteunende aanpassingen voor auto’s

Het is van vitaal belang om te weten dat ondersteunende aanpassingen meestal worden aanbevolen door specialisten op dit gebied. Als zodanig is het daarom ook verstandig om een dergelijke expert in te schakelen. Elke aangepaste auto, is namelijk uniek.

Handbedieningen

Handbedieningselementen zorgen voor een moeiteloze bediening van de auto als de bestuurder de voetpedalen niet kan gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld knoppen en hendels om te remmen in plaats van de pedalen te gebruiken. Er zijn ook knoppen voor richtingaanwijzers, claxon, lichten en ruitenwissers. Er zijn ook afneembare bedieningselementen die kunnen worden geïnstalleerd, afhankelijk van de verschillende behoeften van de bestuurder. En dit geldt eigenlijk voor elke aanpassing: het is altijd een unieke oplossing voor een individueel probleem.

Reacties uitgeschakeld voor Mobiel blijven als je gehandicapt bent doe je zo!