Hip and happening,  Living

Moderne fotokunst die je voordelig kunt aanschaffen

Vind je het lastig om een nieuw interieur uit te zoeken? De finishing touch kan nog veel lastiger zijn. Met een mooie wanddecoratie of andere accessoires maak je tenslotte je huiskamer of slaapkamer helemaal af. En dan wil je natuurlijk iets hebben hangen waar je elke dag met plezier naar kunt kijken. Heb je alles al bekeken maar weet je niet wat je kiezen als kunstwerk aan de muur? Heb je wel eens gedacht aan een schilderij op plexiglas?

Kies een kunstwerk in je eigen stijl

Kunst is heel persoonlijk. Wat de één mooi vindt, is voor de ander juist helemaal niet aantrekkelijk om in huis te hangen. Bij een schilderij op plexiglas heb je veel keus in verschillende stijlen en afbeeldingen. Hierdoor kun je voor ieder soort interieur en voor iedere smaak iets kiezen. Want je bent niet gebonden aan de afbeeldingen die je met kwast en verf op een doek kunt krijgen. Bij een schilderij op plexiglas heb je een enorm groot assortiment en dus ook keuze uit prachtige en kunstzinnige foto’s die meteen tot de verbeelding spreken. En omdat fotografie heel veel verschillende mogelijkheden en onderwerpen heeft, is er altijd wel een schilderij op plexiglas dat je aanspreekt en perfect is voor dat ene plekje aan jouw muur.

Wat is een schilderij op plexiglas?

Bij een schilderij op plexiglas wordt de afbeelding op het plexiglas gedrukt. Dit geeft een indrukwekkend effect, waardoor de kleuren intenser worden en de afbeelding nog meer tot zijn recht komt. Door gebruik van het plexiglas krijg je een kunstwerk dat niet alleen heel beeldend is, maar ook nog eens van hoogwaardige kwaliteit. Een foto op canvas wordt onbedoeld stoffig, of er kunnen kleine vlekjes op ontstaan. Die kun je er niet gemakkelijk afkrijgen. Met een schilderij op plexiglas is de afbeelding altijd beschermd tegen allerlei rond dwarrelende vuiltjes. En je maakt het eenvoudig schoon. Daarnaast is het plexiglas ook nog heel licht van gewicht. Je hoeft niet bang te zijn dat er krassen op komen en het materiaal gaat lang mee.

Uitbundig of bescheiden, de keuze is aan jou

De meeste schilderijen zijn aan een bepaalde maat gebonden. Het voordeel van een schilderij op plexiglas is dat je kun kiezen hoe groot het kunstwerk moet worden. Want voor bepaalde afbeeldingen geldt dat een klein formaat de sfeer op de juiste manier weergeeft. Aan de andere kant kan een ruimte in je huis juist vragen om een eyecatcher aan de muur. Of de afbeelding zelf vraagt om een niet standaard formaat. Kies voor de slaapkamer een wand vullende afbeelding in aardetinten, voor een rustgevende sfeer. Heb je een kantoor aan huis waar je ook klanten ontvangt? Een schilderij op plexiglas geeft de ruimte een zakelijke uitstraling met afbeeldingen van moderne kunst of architectuur. Voor de huiskamer kies je een klassiek stilleven met een moderne insteek of je hangt een glossy vrouwfiguur als tweeluik op voor een extra accent in je industriële interieur. Ook als je niet van kleur houdt kun je je favoriete afbeelding gewoon in een zwart wit uitvoering krijgen. Met een schilderij op plexiglas heb je een luxe wanddecoratie zonder dat je de hoofdprijs betaalt.

Reacties uitgeschakeld voor Moderne fotokunst die je voordelig kunt aanschaffen