fitte levensstijl en moederschap
Health

Moeder zijn en fit blijven: de 3 gouden tips!

Je wilt graag gaan sporten na bevalling, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Wellicht merk je dat weinig slapen en het voeden ervoor zorgt dat je energieniveau vele malen lager ligt of vlak na de keizersnede is je lichaam nog volop aan het herstellen. Maar maak je maar geen zorgen, in deze blog lees je drie handige tips hoe je kunt sporten na bevalling. Met welke tip ga jij aan de slag?

Fit blijven als moeder door de gym in te gaan of thuis te sporten

Je wilt graag fit blijven als moeder. Wellicht had je voor je bevalling een erg fitte levensstijl en was je een aantal keer per week in de sportschool te vinden. Misschien heb je zelfs tijdens je zwangerschap nog regelmatig gezwoegd op de loopband of met gewichten en je wilt deze sportieve levensstijl graag weer oppakken. Koop een yogamatje, een aantal (lichte) gewichten en versterk je spieren thuis. Trek je er liever op uit om fit te blijven als moeder, dan doet het je zeker goed om de sportschool te bezoeken of het park in te gaan.

Hoe word ik een fitte moeder?

Je weet vast en zeker wel dat gezond eten en voldoende bewegen hand in hand samen gaan. Het voedingspatroon heb je al op orde en ook jouw kindje krijg genoeg gezonde voedingsstoffen binnen, maar heb je al helder in kaart gebracht hoe je genoeg beweging krijgt? Kies ervoor om, eventueel met de kids, te gaan wandelen in de natuur of zorg ervoor dat je tijdens het planken en het doen van push-ups jouw kinderen in dezelfde ruimte hebt. Hoe word ik een fitte moeder wordt hierdoor een vraag waar je al veel sneller het antwoord op hebt.

Een fitte levensstijl en moederschap

Merk je dat je moeite hebt met een fitte levensstijl en moederschap, dan kun je er ook altijd nog voor kiezen om een oppas te regelen. Laat de kids bijvoorbeeld een uurtje langer op het kinderdagverblijf of vraag of je ouders of schoonouders tijd over hebben.

Reacties uitgeschakeld voor Moeder zijn en fit blijven: de 3 gouden tips!