alleen reizen
Monthly Bucketlist

Monthly Bucketlist #3: Maak een verre reis in je eentje

Een verre reis maken staat bij veel mensen hoog op hun bucketlist. Maar een verre reis maken in je eentje? Dit is voor sommigen misschien best wel spannend. Geen vriend of familielid om je heen op wie je altijd kunt terugvallen, maar zelf je eigen zaakjes regelen. Dit is niet iets waar iedereen naar uitziet, maar misschien is het ook juist de reden om dit op je bucketlist te zetten. Het is namelijk uitdagend, avontuurlijk en je leert jezelf heel goed kennen. En reken maar dat alleen reizen je een schat aan ervaringen en nieuwe contacten gaat opleveren. Dus, maak een verre reis in je eentje en maak fantastische nieuwe herinneringen aan.

Welke bestemming?

Welke bestemming het meest geschikt is voor het alleen reizen is niet te zeggen. In principe is elk land waar ook ter wereld geschikt. Maar als je een verre reis wilt maken, dan moet het natuurlijk wel een land zijn buiten Europa. De mogelijkheden zijn daarvoor dan ook onbegrensd. Azië kent veel interessante landen met bijzondere culturen. In Noord-Amerika reis je naar westerse georiënteerde landen, maak kun je wel kennis maken met ruige natuur en Zuid-Amerika kent weer geheel andere culturen en natuur. Afrika is een bijzonder veelzijdig continent met indrukkende natuur, maar ook zeer interessante culturen. Kies dus een land waar je een emotionele connectie mee hebt of dat je altijd al hebt willen bezoeken. Zo weet je zeker dat je reis altijd zal slagen.

Hoe alleen reizen?

Er zijn diverse mogelijkheden om alleen te reizen. Als je in je eentje reizen toch nog een beetje eng vindt, dan zijn er mogelijkheden genoeg om toch alleen, maar ook in gezelschap met anderen te reizen.

Backpacken

Backpacken is de meest populaire wijze van reizen voor mensen die in hun eentje reizen. Backpacken wordt ook wel rugzaktoerisme genoemd en is de meest avontuurlijke vorm van reizen. Het enige wat je nodig hebt is een rugzak of kleine koffer met een minimale hoeveelheid aan bagage. Het is ook een goedkope manier van reizen, want backpackers maken vaak gebruik van liften of het openbaar vervoer. Overnachten wordt vaak gedaan in een jeugdherberg. Als je alleen reist kun je in een jeugdherberg vaak goede contacten opdoen. Doordat backpacken relatief goedkoop is, is het ook gemakkelijk om voor langere tijd te reizen en meerdere landen aan te doen.

Groepsreizen

Voor de wat minder avontuurlijke alleenreizigers zijn er nog de groepsreizen. Dit zijn meestal pakketreizen waarin accommodaties en excursies reeds inzitten. Je kunt de reis gewoon alleen boeken, maar je komt terecht in een reisgezelschap. Zo weet je zeker dat je altijd met meerdere personen reist. Wil je je toch terugtrekken of tijdens een excursie er alleen op trekken dan is dit ook mogelijk.

Couchsurfing

Veel backpackers reizen met behulp van couchsurfing. Dit zijn lokale bewoners die reizigers een gratis slaapplek en soms een ontbijt of diner ter beschikking stellen. Dit is een ideale manier om alleen op reis te gaan en heel gemakkelijk in contact te komen met de lokale inwoners van een bepaald land of stad. Er zijn verschillende soorten couchsurfing websites waar de lokale bewoners met reizigers in contact kunnen komen en kunnen afspreken.

Reacties uitgeschakeld voor Monthly Bucketlist #3: Maak een verre reis in je eentje