kamperen in een boomhut
Monthly Bucketlist

Monthly Bucketlist #6: Kampeer in een boomhut

Of je vroeger nou een tomboy was of een echte girly girl, iedereen heeft wel de ‘boomhut fantasie’ gehad in haar jeugd. De boomhut had altijd iets magisch, iets spannends. Een plek waar je samen met je beste vriendinnen kon zitten, praten over die leuke jongen uit de klas terwijl je lekker wat chippies aan het eten was. Een plek waar je even aan de realiteit kon ontsnappen. Weg van je ouders, je school leven en ga zo maar door. 

Helaas waren er niet veel boomhutten in real life te vinden dus bleef het vaak bij dagdromen. Maar wist je dat er tegenwoordig heel veel boomhutten als accommodatie opties worden aangeboden als je een dagje of weekendje weg wilt. Yes, kamperen in een boomhut is nu helemaal hot en ook jij kunt dit ervaren. Of laten we het zo zeggen, jij moet dit ervaren! Welkom bij onze nieuwe monthly bucketlist editie waarbij het kamperen in een boomhut centraal staat! 

Voor wie is kamperen in boomhutten? 

Kamperen in een boomhut is tegenwoordig niet meer alleen voor de kids, maar ook voor de non-kids onder ons. Iedereen kan dit avontuur aangaan. De boomhutten zijn nu ook echte hutjes in de bomen in plaats van wat bij elkaar geraapt hout wat je vader in de grootste boom in de tuin in elkaar getimmerd heeft. 
Nu kan jij je jeugd fantasie tot leven laten komen en echt kamperen in een fantastische boomhut in de natuur. 

Soorten boomhutten waar je uit kunt kiezen 

Want fantastisch zijn deze boomhutten zeker. Het zijn meestal luxe mini huisjes die op een minimalistische manier gedecoreerd zijn maar waarbij je zeker niks te kort zult komen. En dit allemaal op een paar meter hoogte in de boom. Hoe leuk is dat? De boomhutten zijn vaak uitgerust met alles wat je nodig hebt om je verblijf door te komen en gaan vaak samen met het glamping concept. Glamping is een samentrekking van glamour en kamperen. De boomhutten zijn er in verschillende variaties. Van de traditionele houten boomhutten tot luchtbal boomhutten. Daar zullen we later meer over vertellen. 

Waar kun je dit boomhut avontuur aangaan 

Slapen in boomhutten kan door heel Europa, ook in Nederland. Maar waarom niet juist het buitenland opzoeken voor dit spannende avontuur? Ook als je geen zin hebt om ver te reizen kun je hele leuke en originele boomhutten vinden. In de Belgische Ardennen kun je terecht bij een luchtbal boomhut.. In deze luchtbal boomhut slaap je midden in de natuur onder een transparant dak. Hierdoor kun je de gehele nacht genieten van de sterrenhemel. 

Wil je toch liever gewoon in Nederland blijven en zoek je een wat traditionelere boomhut, kijk dan eens naar de boomhutten in Vinkel, Noord-Brabant. Deze hebben de originele boomhut constructie en komen zelfs met een eigen glijbaan. Zo kan je, wanneer je ’s ochtends wakker wordt, heerlijk naar beneden glijden in plaats van de trap te nemen. Je zult je even weer helemaal kind voelen en genieten van het simpelere leven. 

Welke boomhut spreekt jou net iets meer aan? De moderne of de traditionele versie?

Reacties uitgeschakeld voor Monthly Bucketlist #6: Kampeer in een boomhut