haal je duikbrevet
Monthly Bucketlist

Monthly Bucketlist #7: Haal je duikbrevet

Je duikbrevet halen. Kijk, dat is nog eens een mooi vooruitzicht voor 2019. Onderschat dit project echter niet, want je gaat echt een avontuur tegemoet, een project dat bestaat uit drie verschillende fasen: theorie, beschut waterduiken en buiten waterduiken. 

Haal je duikbrevet 

Een duikbrevet in de wacht slepen start met het volgen van theorie. Je maakt kennis met onder meer de juiste duikuitrusting en het geven van onderwatersignalen. Kennis hebben van de duikprocedures leer je vooral via een speciaal duikhandboek. Daarnaast krijg je videobeelden voorgeschoteld en staat uiteraard een professioneel instructeur je bij. Aan het einde van het theoretische gedeelte word je kennis uiteraard getoetst. Slaag je er in voldoende vragen goed te beantwoorden, mag je eindelijk het water in want daar is het je immers allemaal om te doen. 

Eindelijk het water in 

En dan, dan mag je eindelijk duiken. De basisvaardigheden leer je in beschut water, doorgaans een zwembad of een ander water waar het rustig is, een afgelegen strandje bijvoorbeeld. Hier moet je vertrouwd zien te raken met onder meer je uitrusting en zal je geleerd worden hoe je handelt als er water in je masker komt, hoe je het water in en uitgaat, hoe je ademt en leer je voortdurend controle te hebben oer je drijfvermogen. Ook het onderwerp onderwaternavigatie en de verschillende veiligheidsaspecten komen nu aan bod. 

duikbrevet halen

Het beschutte water 

Dan wordt het tijd voor het serieuze werk en ga je maar het open- of buitenwater. Je duikbrevet halen betekent vaak dat je gedurende twee dagen vier keer het open water in gaat om de wondere onderwaterwereld eens van dichterbij te bekijken. Het is nu een kwestie van de in het beschutte water aangeleerde zaken toe te passen in buitenwater. Je zult echt met verbazing kennis nemen van wat er zoal in het water gebeurd en onder de indruk zijn van de wereld onderwater. Je duikbrevet halen is vaak een kwestie van maatwerk, zoals de plekken waar je het water ingaat ook flexibel zijn. Soms duik je dicht bij huis, je kunt je duikbrevet echter ook op je vakantieadres halen. 

Heel droog 

Eenmaal in het bezit van je duikbrevet gaat er een wereld voor je open. Je kunt met je brevet op je zwembroek vrijwel overal ter wereld te water gaan. Overigens is het mogelijk om je theorie via een e-learning cursus te behalen. Het halen van je duikbrevet start dus in bepaalde gevallen gewoon heel droog vanachter je laptop of computer.

Reacties uitgeschakeld voor Monthly Bucketlist #7: Haal je duikbrevet