Monthly Bucketlist

Monthly Bucketlist #8: Maak een roadtrip door Italië

Inmiddels ben je al wat toffe bucketlist avonturen van ons gewend en ook vandaag staat er weer een tof idee op de agenda. Een idee dat ver buiten de Nederlandse grenzen reikt. Dit keer is de monthly bucketlist een internationaal avontuur. Vandaag gaan we het namelijk hebben over een roadtrip door Italië. Want, waarom niet? 

Waarom Italië?

Italië is een prachtig land. Grote mode steden, steden waar je cultuur kunt snuiven en prachtige kleurrijke kusten. Door met de auto door Italië te reizen zul je ontzettend veel nieuwe plaatsen ontdekken terwijl je de ene na de andere heerlijke traditionele calzone eet. Een roadtrip door Italië zal er ook voor zorgen dat je Instagramfeed straks heerlijk is opgevuld met de mooiste kleurrijkste kiekjes van jou en je vriendinnen! 

De Amalfi kust

Voor je eerste roadtrip door dit prachtige land willen we toch graag misschien wel het mooiste stukje van Italië met je delen, namelijk de Amalfi kust. De Amalfi Drive SS163 is een oogverblindende kustweg die je dit jaar echt gezien moet hebben. De Amalfi kust ligt ten zuiden van de bekende stad Napels, op het mooie schiereiland Sorrento. De Amalfi kust zelf is wellicht niet heel groot, slechts 50 km. Toch zijn er veel mooie plaatsjes waar je kunt stoppen en genieten van al het prachtigs dat deze kust biedt en is het ook de bedoeling dat je echt de tijd neemt voor deze kust en er niet door heen racet. 

Wanneer je rijd op de SS163 zul je veel verschillende dingen zien. Van diepe ravijnen tot prachtige zeeën en van bijzondere rotsen tot kleurrijke citroengaarden. Het is tijdens deze roadtrip daarom ook belangrijk vaak korte stoppen in te lassen zodat je de omgeving echt goed in je op kunt nemen en veel foto’s kunt maken zodat je, eenmaal thuis, nog vaak van dit prachtige roadtrip avontuur kunt nagenieten. 

met de auto door Italië

Top 3 stops

Een aantal stops die je echt moet maken om zo de Amalfi kust optimaal tot je te nemen zijn: 
1. Positano is bij verreweg de populairste hotspot van de Amalfi kust. Misschien zegt de naam je niet direct heel veel maar als je het ziet zul je het direct herkennen. Dit plaatsje staat bekend om de vele kleurrijke huisjes die je op de rotsen kunt vinden. De huisjes zijn dicht op elkaar gebouwd en het lijkt door de stijlheid van de rotsen alsof de huisjes elk moment van de rots kunnen vallen. Wat gelukkig natuurlijk niet zo is. Kleine tip, overdag is dit al een plaatje om te zien maar in de avond is het helemaal magisch. Al die kleine huisjes die dan verlicht zijn. A-MA-ZING!

2. De stad Amalfi! Dit is de Amalfi kust dus kan je de kust niet bezoeken zonder ook daadwerkelijk het stadje te bezoeken naar wie deze route vernoemd is. Dit pittoreske stadje is zo schattig en romantisch, je zult je in een compleet andere wereld wanen. En het eten in de restaurantjes in Amalfi is ook subliem. Je merkt dat het echt familie restaurantjes zijn en het ene gerecht is nog lekkerder dan het andere.

3. Wil je even wat actiever doen, parkeer de auto dan en ga te voet een stuk verder. In de Amalfi kust kan je ook prima wandelen en tegelijkertijd genieten van de adembenemende uitzichten. De populairste wandelroute is de ‘wandeling der goden’, of zoals de Italianen zeggen de Sentiero degli Dei. Je loopt bergopwaarts tussen Positano en Praiano en zult, wanneer je eenmaal de top bereikt hebt, het prachtigste uitzicht van heel Italië hebben!

Reacties uitgeschakeld voor Monthly Bucketlist #8: Maak een roadtrip door Italië