ga skydiven
Monthly Bucketlist

Monthly Bucketlist #10: Ga skydiven

Ga skydiven in 2019. Ga voor die adrenalinekick. Ga skydiven in Nederland of ga skydiven in het buitenland. Skydiven staat voor de vrije val, de wind in de haren en wachten op dat moment dat de parachute zich opent. Skydiven is een van de mest genoemde activiteiten op de bucketlist van heel veel Nederlanders. 

Ga skydiven

 Skydiven in Nederland is niet zomaar even in je eentje uit een vliegtuig springen. Daarom kiezen de meeste mensen voor de optie tandemsprong. In dat geval spring je samen met een ervaren skydiver van grote hoogte uit het vliegtuig. Bij een tandemsprong zit je aan de ervaren skydiver vast en dat voelt toch een stuk beter dan dat je alleen voor het geopende luikje van het vliegtuig staat. Skydiven in het buitenland of in eigen land is toch al een spannend avontuur. In zo’n twintig minuten stijg je met het vliegtuigje naar een hoogte van drie kilometer. De piloot zet de motor van het vliegtuig dan uit en dan ga je, dan is er geen weg meer terug en maak je de sprong van je leven. Dan ervaar je wat de vrije val nou precies is. Een werkelijk onvergetelijke ervaring. 

skydiven in het buitenland

Op grote hoogte 

Tot het moment dat de parachute zich (eindelijk) opent heb je echt geen idee waar je bent. Pas na het openen van de parachute ontdek je weer iets van de wereld beneden, hoewel je je ook dan nog steeds op grote hoogte begeeft. Na het openen van de parachute duurt het nog zeker wel vijf minuten voordat je weer vaste grond onder je voeten hebt. Vervolgens is het nog een kwestie van nagenieten, het niet kunnen geloven en schouderklopjes ontvangen van familie en vrienden, die met knikkende knieën beneden op je hebben staan wachten. 

Sprong der sprongen 

Wil je niets weten van die ervaren skydiver en durf je het wel alleen? Dan zul je wel eerst een opleiding moeten volgen en zul je een medische verklaring moeten overleggen. Overigens kun je de opleiding al in twee dagen afleggen. Eerst dien je het theoriegedeelte onder de knie te krijgen en leg je een test af. Op de tweede dag leer je in z’n zeven sprongen de basismethodiek van de vrij val. Word je goed genoeg bevonden, dan mag je zelfstandig de lucht in en maak je alleen de sprong der sprongen. In Nederland kun je op tal van verschillende plaatsen de sprong van je leven maken. Je moet het durven, maar het is echt onvergetelijk. Je moet het gedaan hebben om te weten hoe fantastisch skydiven is.

Reacties uitgeschakeld voor Monthly Bucketlist #10: Ga skydiven