helikoptervlucht maken
Monthly Bucketlist

Monthly Bucketlist #9: Maak een helikoptervlucht

The sky is the limit 

Welkom bij weer een nieuwe Monthly Bucketlist. Zoals je inmiddels van ons gewend bent komen wij met de allerleukste ideeën om op je bucketlist te zetten en ook daadwerkelijk dit jaar nog van je lijst af te strepen. En dit keer hebben we weer een hele toffe activiteit waar wel een klein beetje durf voor gewenst is. Eentje die je in 2019 echt van je lijst af moet strepen. Voor deze uitdaging zal het goed uitkomen als je geen last hebt van hoogtevrees… Want we gaan deze maand namelijk… 

Een helikoptervlucht maken! Yes, je leest het goed! Een helikoptervlucht maken! Dat is namelijk niet enkel voor celebrities maar ook voor ‘de normale burger’ zoals jij en ik! 

Waar kun je deze vluchten in Nederland maken 

In grote Amerikaanse toeristische steden is het heel normaal om zo een helikoptervlucht te maken als je wilt sightsee’en. Steden zoals New York, Washington, Atlanta, Chicago en Las Vegas bieden deze vluchten onder andere aan en deze zijn zo populair dat er soms niet aan de grote vraag voldaan kan worden. Maar wist jij dat je voor een indrukwekkende helikoptervlucht niet helemaal naar de Verenigde Staten hoeft te gaan, maar dat je in ons eigen kikkerlandje ook helikoptervluchten kunt maken? En ook nog eens voor de helft van de prijs die je normaliter in de Verenigde Staten zal betalen. Dus voor de prijs hoef je het niet te laten. 
Deze vluchten kun je onder andere in Rotterdam en Amsterdam maken. Twee top steden waarvan je verzekerd bent een prachtig uitzicht te hebben vanuit de lucht.

helikoptervlucht maken

Zelf altijd al willen vliegen 

Voel je je zelf even de koningin van het land en bekijk ons prachtige land eens van boven af. Het zal je opvallen hoe prachtig groen Nederland is en ook de traditionele ‘Dutch Rooftops'(de typische oranje daken) zullen van boven af nog veel mooier zijn dan wanneer je langs de huizen loopt. 

Een helikoptervlucht maken is natuurlijk al heel bijzonder maar er zijn ook nog andere arrangementen mogelijk waardoor je de vlucht nog bijzonderder kunt maken. 
In Nederland zijn er verschillende maatschappijen waar je een helikoptervlucht kunt maken en ze bieden allemaal ongeveer dezelfde pakketten aan. Enkele voorbeelden zijn: 
– Een vlucht rondom de highlights van de desbetreffende stad 
– Een vlucht + overnachting in de desbetreffende stad 
– Huwelijksaanzoek arrangementen 
– Een proefles nemen 

Vooral dat laatste is natuurlijk ontzettend spannend en ook vrij toegankelijk. Zo kun je twee bucketlist items in één klap van je lijst af strepen. Als je een proefles neemt krijg je namelijk eerst wat theorie zodat je goed begrijpt wat je kunt verwachten, wat er van jou verwacht wordt en heb je de opties al je vragen door te nemen met de vlieg instructeur. Daarna ga je samen een vlucht maken. Tijdens deze vlucht mag je ook zelf, onder begeleiding van je vlieg instructeur, een stuk zelf vliegen. Zo maak je dus een helikoptervlucht terwijl je zelf ook een stuk gevlogen hebt. Hoe cool is dat! 

Are you ready for take off?

Reacties uitgeschakeld voor Monthly Bucketlist #9: Maak een helikoptervlucht